Promenite veličinu slova
     
18. septembar 2007. | 18:49 | Izvor: Tanjug

Vršačka berba grožđa

VRŠAC - Manifestacija Vršačka berba grožđa počeće u petak i trajaće do nedelje 23. septembra. Osim turističkih, poljoprivrednih i pratećih izložbi održaće se niz koncerata popularnih estradnih i rok muzičara Srbije. Kako je najavljeno iz Turističke organizacije Srbije, Vršačka berba grožđa počeće izložbom vinogradarskih poljoprivrednih mašina, uz tematski sadržaj "Nekad i sad", nakon čega će se u podnožju Vršačke kule otvoriti Turističko-informativni centar.

Svečano otvaranje 50. Berbe grožda uz vatromet će na Gradskom stadionu u večernjim satima obeležiti koncert estradne pevačice Svetlane-Cece Ražnjatović. Pre toga, u popodnevnim satima, prethodiće naučni skup enologa, stručnjaka za vino, u vršačkoj Enološkoj stanici. Uz početni kulturno-umetnički program na Gradskom trgu i prezentacije nove turističke signalizacije u Vršcu, u večernjim satima će se održati niz izložbi grožđa, voća i vina, u holu ispred Gradske kuće.

Predviđen je i susret svih organizacija za berbu grožđa na teritoriji Srbije, sa Palića, Župe i iz Smedereva, koji će dogovoriti zajedničke nastupe na sajmovima vina i oformiti zajednicu "Proslava berbi".


Podeli vest sa prijateljima:
Vreme
Trenutno stanje
Novi Sad
20
°C
1003mb
0m/s