Promenite veličinu slova
     
27. jul 2007. | 19:22 | Izvor: Danas

Uslovi za regresiranje troškova obdaništa

NOVI SAD - U skladu sa Odlukom o uslovima i načinu ostvarivanja prava na regresiranje troškova boravka dece predškolskog uzrasta u predškolskoj ustanovi i školama roditelji mogu da ostvare pravo na regresiranje troškova boravka deteta u predškolskoj ustanovi Radosno detinjstvo Novi Sad.

Zahtevi se podnose od 1. do 31. avgusta, radnim danom od 7.00 do 17.00 sati, a subotom od 7.00 do 15.00, Službi socijalne zaštite Predškolske ustanove Radosno detinjstvo, u ulici Pavla Simića 9. Potrebni obrasci, kao i sva obaveštenja, mogu se dobiti u Službi socijalne zaštite na telefon 420-438.

Pravo se utvrđuje u procentualnom iznosu u odnosu na 20 odsto od prosečne cene po detetu, koja iznosi: 11.093,00 dinara, za uslugu celodnevnog boravka uzrasta od jedne do tri godine, u trajanju od 11 sati dnevno, a za decu uzrasta od tri do sedam godina, 8.064,00 dinara, dok za uslugu poludnevnog boravka sa užinom, u trajanju od pet sati dnevno, 4.615,00 dinara, a bez užine 4.160,00 dinara.

Pravo na regresiranje priznaje se u visini 50 odsto u odnosu na 20 procenta od prosečne cene usluge boravka po detetu, za decu iz porodica koje ostvaruju pravo na dečiji dodatak po Zakonu o finansijskoj podršci porodici sa decom i za decu iz porodica sa statusom izbeglog ili prognanog lica, ukoliko prosečan mesečni prihod po članu domaćinstva, utvrđen u skladu s propisima kojima se uređuje dečiji dodatak, ne prelaze cenzus za ostvarivanje prava na dečiji dodatak u istom periodu.

Pravo na regresiranje u celosti, dakle besplatan boravak, imaju deca iz porodica koje ostvaruju pravo na materijalno obezbeđenje po Zakonu o socijalnoj zaštiti i obezbeđenju socijalne sigurnosti građana i treće i svako naredno dete iz porodica sa troje i više dece.

Uz zahtev, podnosi se važeće rešenje o ostvarenom pravu na dečiji dodatak ili rešenje o materijalnom obezbeđenju porodice. Roditelj za novo upisano treće i svako naredno dete u porodici, podnosi izvode iz matične knjige rođenih za svu decu iz porodice, a roditelj sa statusom izbeglog ili prognanog lica potvrdu o prihodima, u periodu od 1. maja do 31. jula 2007. godine, za svakog člana zajedničkog domaćinstva koji ostvaruju prihode, ili dokaz o nezaposlenosti, i dokaze na osnovu kojih se ostvaruje status samohranog roditelja.

 

 

  

Podeli vest sa prijateljima:
Trenutno stanje
Novi Sad
9
°C
1009mb
2m/s