Promenite veličinu slova
     
10. jul 2008. | 17:51 | Izvor:

Novi gradonačelnik i predsednik skupštine grada

SUBOTICA - Saša Vučinić iz koalicije Za evropsku Suboticu izabran je danas za gradonačelnika Subotice, a Jene Maglai iz Mađarske koalicije za predsednika gradske skupštine.

Pero Horvacki i Slavko Parać iz koalicije Za evropsku Srbiju izabrani su za zamenika gradonačelnika i zamanika predsednika skupštine, a dosadašnji sekretar skupštine Arpad Šveler obavljaće tu funkciju i u novom mandatu.

Posle kontituivne sednice koja je počela 3. jula odbornici su održali i prvo vanredno zasedanje gradske Skupštine u novom sazivu.

Za članove Gradskog veća izabrani su Nemanja Simović koji će biti zaduzen za turizam, sport i omladinu, Suzana Vuković Dulić će voditi resor komunalne delatnosti i zaštite životne sredine, Slobodan Čamprag obrazovanje i Ildiko Lovaš kulturu i informisanje.

Đula Ladocki će voditi oblast regionalne saradnje, a Kornel Dajtai privredu. Dva člana veća za oblasti socijalne delatnosti i zdravstvo biće naknadno imenovani.

Izbor gradonačelnika, njegovog zamenika i članova veća propratio je manji skandal. Naime, predsednik Skupštine Jene Maglai je odluku prvo stavio na javno glasanje, a tek posle intervencije sekretara skupštine, odredio je i tajno glasanje.

Skupštinsku većinu u Subotici čine koalicija "Za evropsku Suboticu" sa 32 odbornika, Mađarska koalcija sa 21 odborničkim mestom i Bunjevačka stranka Vojvodine koja ima jednog odbornika.

U opoziciji je Srpska lista za Suboticu sa 13 odbornika.

Podeli vest sa prijateljima:
Trenutno stanje
Subotica
13
°C
1002mb
1m/s