Promenite veličinu slova
     
01. avgust 2011. | 12:59 | Izvor: Tanjug

Moguć oporavak "Fidelinke"

SUBOTICA -

Predstavnici kompanije "Mineko AG" predali su danas korigovan plan reorganizacije subotičke Fidelinke, koji treba da omogući njen oporavak, a o planu treba da se izjasni odbor poverilaca tog preduzeća.

Ukoliko plan bude usvojen, počeće stabilan i jasan proces oporavka Fidelinke, od čega bi veliku korist trebalo da imaju i zaposleni i akcionari i poverioci ove kompanije, ističu u "Mineku".

Predloženi plan podrazumeva siguran oporavak "Fidelinke", pri čemu bi dobar deo poverilaca bio isplaćen odmah, a svi ostali poverioci bi dobili obezbeđenja za svoja potraživanja.

Pored isplate, odnosno otkupa potraživanja, plan predviđa i stabilno snabdevanje potrebnim sirovinama neophodnim za proizvodnju, a kroz dodatnu dokapitalizaciju od milion evra bila bi obezbeđena obrtna sredstva neophodna za uspešan nastavak poslovanja.

Na taj način bi, u roku od najviše pet godina, sve obaveze "Fidelinke" bile izmirene i bili bi stvoreni uslovi za njeno dalje uspešno i stabilno poslovanje - ističu u kompaniji "Mineko AG".

Korigovanim planom, predviđeno je da se poslovanje ubuduće obavlja preko AD Kompanije "Fidelinka", kao matičnog društva, kao što je bilo i tokom perioda, pre pokretanja stečajnog postupka.

Pri tom bi matično društvo zakupljivalo kapacitete zavisnih društava "Fidelinka-Mlinarstvo", "Fidelinka-Fabrika testa", "Fidelinka-Skrob" i "Fidelinka-Nekretnine" i organizovalo proizvodnju u njima. Zbog toga su planovi reorganizacije za sva preduzeća u sastavu Fidelinke napravljeni istovremeno i važno je da istovremeno budu i realizovani.

Podeli vest sa prijateljima:
SRODNE VESTI
Trenutno stanje
Subotica
17
°C
1006mb
2m/s