Promenite veličinu slova
     
25. septembar 2013. | 15:10 | Izvor: Tanjug

Kol centar Telenora za Srbiju i Mađarsku

SUBOTICA -

Kontakt centar telekomunikacione kompanije Telenor, koji će istovremeno pružati podršku korisnicima iz Srbije i Mađarske, otvoren je danas u Subotici, a zapošljavaće 30 ljudi.

Zaposleni govore i srpski i mađarski jezik, a obučeni su da odgovaraju na potrebe korisnika iz poslovnog sistema obe zemlje, čime je počelo sprovođenje Telenorove dugoročne strategije razvoja Korisničkog servisa za centralnu i istočnu Evropu.

Generalni direktor Telenora u Srbiji Uve Fredhajm rekao je agenciji Beta da je uspostavljanje regionalnog Korisničkog servisa logičan korak ka obezbeđivanju usluga evropskog kvaliteta, i da je taj "pilot projekat" samo prvi korak ka mnogo većem ulaganju.

"Subotica je izabrana jer se nalazi na samoj granici sa Mađarskom, poseduje dostupnu radnu snagu koja govori oba jezika i obrazovana je za IT sektor, a troškovi rada servisa su minimalni", rekao je Fredhajm na otvaranju centra.

...

On je dodao da su nova ulaganja Telenora u Srbiji znak da ta kompanija želi da ostane na tom tržištu, te da su dugoročni planovi takvi da će otvaranje regionalnog Korisničkog servisa biti samo početak većih ulaganja koja bi "trebala da rezultiraju objedinjavanjem cele Evrope sa najkvalitetnijom uslugom za korisnike".

Državni sekretar za telekomunikacije Srbije Stefan Lazarević kazao je da su telekomunikacije osnovni pokretači privrede i ekonomije jedne zemlje, a da je njihov udeo u bruto domaćem proizvodu (BDP) Srbije 5,5 odsto.

"Od velikog je značaja prisustvo Telenor na našem tržištu, jer je to ujedno i poziv drugim inostranim kompanijama da ulažu u Srbiju.

Naše ministarstvo će učiniti sve što je potrebno da sektor telekomunikacija bude što više proširen, jer to direktno utiče na povećanje BDP-a", dodao je Lazarević.

Otvaranju Telenorovog centra prisustvovao je i gradonačelnik Subotice Modest Dulić, koji je kazao da je dvojezičnost i geografski položaj tog grada komparativna prednost i šansa za velike investicije.

On je dodao da je Subotica opremljena i savremenom optičkom mrežom, koja može da podrži investicije takve vrste.

Podeli vest sa prijateljima:
Trenutno stanje
Subotica
10
°C
1008mb
1m/s