Promenite veličinu slova
     
09. novembar 2008. | 00:55 | Izvor:

Ponavljanje lokalnih izbora u Rumi

RUMA - Danas će u opštini Ruma na ponovljenim lokalnim izborima za 43 odbornička mandata nadmeće osam izbornih lista i to "Za evropsku Rumu - Boris Tadić", "Dragan Bozić D S S - Nova Srbija", koalicija SPS-PUPS, kao i Srpska napredna stranka (SNS) Tomislava Nikolića, koja na izborima učestvuje kao grupa građana budući da u trenutku podnošenja liste stranka još nije bila formirana.

Izborne liste predali su i Pokret veterana Srbije, Koalicija za opštinu Ruma - LDP, Ujedinjena seljačka stranka, Grupa građana Živko Matijević, Srpska radikalna stranka (SRS) - Vojislav Šešelj i Sremska stranka.

Ponovljeni lokalni izbori u Rumi odvijaju se bez problema i jutros su na vreme otvorena sva 43 biračka mesta, saopšteno je iz opštinskog tela Republičke izborne komisije (RIK) u Rumi.

Prema rečima predsednika opštinskog tela RIK-a u Rumi Dragoslava Hajdukovića sem manjih tehničkih problema do sada nisu zabeležene nikakve nepravilnosti koje bi narušile regularnost glasanja.

Prema informacijama radnog tela Republičke izborne komisije (RIK) u opštini Ruma pravo glasa na današnjim ponovljenim lokalnim izborima do 10.00 časova iskoristilo je 6,5 procenata birača od ukupno 47.417 upisanih u biračke spiskove.

U tom telu, ali i u izbornim štabovima stranaka i koalicija, navode da je izlaznost niža nego tokom izbora u maju.

Za Skupštinu opštine Ruma bira se 43 odbornika, a pravo glasa ima 47.417 birača.

Biračka mesta će biti otvorena do 20 sati.

Podeli vest sa prijateljima:
SRODNE VESTI
Trenutno stanje
Novi Sad
9
°C
1009mb
3m/s