Promenite veličinu slova
     
11. maj 2013. | 13:59 | Izvor: Beta

Vojvođanska partija skuplja potpise za promenu Ustava

NOVI SAD -

Aktivisti Vojvođanske partije počeli su danas u Novom Sadu da prikupljaju potpise za peticiju za izmenu Ustava Srbije i za Vojvodinu kao republiku unutar složene države Srbije.

Predsednik te vanparlamentarne stranke Aleksandaar Odžić rekao je novinarima da će potpisi koji budu skupljeni u narednih mesec dana biti predati parlamentima Srbije i Vojvodine sa zahtevom da se raspravlja o ovoj inicijativi.

Tanjug (Jaroslav Pap)

On je precizirao da građani mogu potpisati peticiju i na internet sajtu Vojvođanske partije www.vojvođanskapartija.org.rs.

"Smatramo da su Vojvodini i Srbiji potrebna suštinska sistemska rešenja kao i da je ovo jedino moguće rešenje za ravnopravan odnos između Vojvodine i Srbije", rekao je Odžić i dodao da je već skupljeno nekoliko stotina potpisa.

Podeli vest sa prijateljima:
SRODNE VESTI
Komentari
Broj komentara 9
 
Republikanac  11. 05. 2013. 16:06
Svaka cast, jedino racionalno resenje od svog ostalog politikanstva i borbe za golu vlast!
PODRZAVAM!
265
23
lala starosedeoc iz srca Vojvodine  12. 05. 2013. 02:32
@Republikanac Racionalno resenje kazes. A kako bi bilo da se zasucu rukavi I nesto radi za promenu? Svaka cast zemljoradnicima/ paorima , ostali lezolebovici ne bi imali vremena za politiku da se malo vise bave poslom I ubiranjem plodova svoga rada. Nista ne pada sa neba, tako ne bi ni u "Republici" Vojvodini .Vojvodinin iodentitet je srpski i kao takva nema smisla da bude igde drugo osim u okviru Srbije. Cast svakome.
17
90
REALISTA  12. 05. 2013. 10:33
@Republikanac Nije to dobro ! Ne treba menjati Ustav Srbije u tom smislu. Problem je samo u tome sto oni koji su dosli u Vojvodinu ( primljeni otvorenog srca, dobrodosli... ) treba da se ponasaju po latinskoj izreci U RIMU BUDI RIMLJANIN, i sve ce lepo funkcionisati u okviru Srbije !
10
10
Milica  11. 05. 2013. 23:57
Dok se parlamentarne stranke ustručavaju da traže obično poštovanje postojećeg ustava vi tražite promenu. Ispravno, nemate šta da izgubite dok oni mogu - svoje fotelje .Podržavam
scarface  12. 05. 2013. 08:50
Potpisaću ja ovo,samo se bojim da od Vojvodine ne napravimo novu Republiku Srpsku,a to već ne bih potpisao...
Hopp!  12. 05. 2013. 09:45
Ohoho! Ozbiljna ideja koju valja razmotriti, samo se plasim da, kao sto to obicno biva, i ovo lako moze da bude izgovor ekstremistima za neki novi kurslus u drzavi...
Nenad  12. 05. 2013. 11:38
Kad promenimo Ustav onda cemo da promenimo i fotelje...
Sremcina  12. 05. 2013. 15:51
U potpunosti podrzavam peticiju. Svaki protivnik ove peticije treba jasno da napise sta je to Srbija ucinila dobro za Vojvodinu i Vojvodjane!?
Da li mi to imamo nove puteve? Nove skole ili mozda funkcionalne domove zdravlja? Sta nam se desava sa industrijom? A tek sa poljoprivredom?
Eh, da nemojte mi samo reci da su sve unistili pokrajinski funkcioneri kad se zna da su ti ljudi postavljeni od strane Beograda. Srbija je ipak centralisticka drzava i da nije tako ne bi se stvarale razne pro-vojvodjanske struje koje traze ono sto Vojvodini pripada.

Zasto bi Vojvodina ostala u medvedjem zagrljaju Srbije kad nije u stanju ni onih jadnih 7% da isplati sto cak i po tom nakaradnom ustavu pripadaju Vojvodini????
raush von pitzendorf  13. 05. 2013. 14:30
@Sremcina Znaci problemi su strogo ekonomski, nije problem mozda izmedu ostalog netrepeljivosti prema svemu srpskom? Dok se raspadala SFRJ vecina je cutala dok su se Srbi borili za nju, sada su Srbi ispali najveci krivci za njen raspad a mnogi raznorazni bi od Srbije da prave Jugoslaviju, iako sve manjine imaju svoje zemlje matice. Postujte malo vise zemlju u kojoj zivite i sigurno ce vam biti bolje. Vojvodina je stvorena naporom Srba i ne moze se definisati drugacije od srpskog. Kada krene Srbiji bolje, krenuce i Vojvodini.
4
181
Trenutno stanje
Novi Sad
16
°C
1002mb
1m/s