Promenite veličinu slova
     
02. septembar 2013. | 01:01 | Izvor: RTV

Šta nas čeka u drugoj sezoni Državnog posla?

NOVI SAD -

Posle letnje pauze i vrlo uspešne prve sezone "Državnog posla" koju su gledaoci mogli da prate na RTV, a koji je preko našeg YouTube kanala stigao i do publike u celoj Srbiji i šire, ova popularna serija se od danas vraća na male ekrane.

...

...

Okosnicu radnje će i dalje činiti naša svakodnevica, aktuelne društvene i političke teme obrađene na način svojstven Čvarkovu, Torbici i Boškiću.

Međutim, u toku prve sezone u Arhivsko-žalbenom odeljenju izdvojila su se neka pitanja i "problemi" za koje smo pitali protagoniste Državnog posla da li će i kako biti rešeni.

 

 

Nakon godišnjih odmora, da li Torbica, Čvarkov i Boškić jedva čekaju da navale na predmete?

- U skladu sa naporima naše vlade, a u vezi sa rekonstrukcijom i reformama u javnom sektoru, i preduzeće u kom rade, Čvarkov, Torbica i Boškić će činiti sve da, naravno kao i uvek do sada, izađe u susret žalbama naših građana i rešavaće ih u razumnom roku…. od 3 do 30 godina. 

Da li je tokom letnje pauze bilo događaja za koje ste pomislili da biste mogli da ih iskoristite u seriji? Bilo je tu rekonstrukcije, novih ministara i funcija, fudbalskih "dodavanja" i klizećih startova, … 

- O, da, bilo je dosta materijala, neke priče smo već pretvorili u skečeve. Svakako najzanimljiviji skeč biće o trojici ljudi, koji rade humorističku emisiju, i već tri meseca njima i svima u njihovoj TV kući kasni plata, a da "niko ne zna zašto".

Da li zaposlene u Arhivsko-žalbenom odeljenju brine najava novog Zakona o restrukturiranju javnih preduzeća, da li će to možda dovesti i do gašenja vašeg preduzeća?

- "Povodom najava novog Zakona o restrukturiranju javnih preduzeća, ljudstvo zaposleno u Arhivsko - žalbenom odeljenju nema zašto da se boji restrukturiranja zato što je naše odeljenje jedno od najboljih, ali i najmarljivijih odeljenja u preduzeću, što se može videti svakog dana na malim ekranima TV prijemnika. Samo bi neko zlonameran i ko uopšte ne želi dobro našoj društvenoj zajednici pokušao da ga ukine", Sindikat zaposlenih u Arhivsko-žalbenom odeljenju - svi članovi: Čvarkov, Torbica i Boškić. 

Šta gledaoci mogu da očekuju u novoj sezoni? 

- Reforme javnog sektora, poboljšanje životnog standarda, ogroman skok u pregovorima u pridruživanju, veće plate, izbore, pobedu PUPS-a, naročito ako Đorđe Čvarkov ode u prevremenu penziju!

Reklamni spotovi za Omcafe

Nedavno ste zaključili partnerski odnos sa Omcafe, kako je do toga došlo?

- Mi iz državno-javnog sektor smo oduvek bili za to da se i privatni sektor uključi u naše poslovanje, jer bez takvog partnerstva jednostavno nema dobrog funkcionisanje privrede i društva u celini.

Ne, ozbiljno. Drago nam je da su ljudi iz Omcafe prepoznali ovu vrstu humora koju mi negujemo i posvećenost sa kojom to radimo. Omcafe je nova na tržištu a njihov proizvod u suštini radi ono što i naš - oraspoložuje ljude i čini da se osećaju bolje!

...

Osim toga, u našem se preduzeću i pije dosta kafe pa kada već pijemo, daj onda da pijemo kvalitetnu kafu.

Do saradnje je došlo veoma brzo. Snimili smo nekoliko promotivnih spotova, a prvi od njih može ekskluzivno i premijerno da se pogleda na Fejsbuk stranici Omcafe.

 

Hoće li u novoj sezoni biti i novih likova, možda se na ekranima pojavi neko sa Pejićevih salaša?

- Sa Pejićevih salaša? Teško! Žika je non stop pijan, on ne bi ni znao da dođe, jedini put koji ona ume da nađe je put do rakijskog kazana (a jesen ide i pečenje rakije, njemu Nova godina dolazi ranije), baba ne čuje dobro, njoj bi ova bubica trebala veličine mikrofona, a frau Šilovička kaže da ne može pred kamere jer nema šta da obuče, poslednji put garderobu kupovala u Jugošiku '73. Jedino ko bi sa Pejićevih salaša mogao da nas "poseti" i obraduje je možda neko pile sa Đorđetove farme, onako reš pečeno, al' znajući našeg glavnog arhivatora, to je možda najteže od svega pomenutog. 

Da li će u novoj sezoni konačno biti rešen predmet Radeta Kornjače? 

- Predmet Radeta Kornjače će biti rešen u razumnom roku, pa onda da vidimo kako će zli jezici i žuta štampa i dalje da napadaju državna i javna preduzeća bez osnova. Kornjača Rade je za nas građanin kao i svaki drugi i mi ne pravimo razliku, bilo da se predmet rešava 3 ili 30 godina.

U prvoj nedelji nove sezone Državnog posla videćete kako tri najzaposlenija službenika u Srbiji provode dane na poslu nakon zasluženog i krvavo zarađenog godišnjeg odmora.

Videćete i koliko je Čvarkovu još ostalo do penzije, da li će Torbica izgraditi kuću u Veterniku, ili čak na Pejićevim salašima, da li će Boškić konačno smuvati Magdu, i možda saznati koliko baba stvarno ima godina…

Od danas, u standardnom terminu, radnim danima u 18.50 časova, na Prvom programu RT Vojvodine.

 

Ekipa "Državnog posla" bila je gost i jutarnjeg programa Radio - televizije Vojvodine.

 

Podeli vest sa prijateljima:
   
SRODNE VESTI
Trenutno stanje
Novi Sad
11
°C
1000mb
1m/s