Promenite veličinu slova
     
09. mart 2011. | 14:12 | Izvor: RTV

Policijska stanica biće kod Satelitske pijace

NOVI SAD -

Budući da je grad Novi Sad obezbedio lokaciju za preseljenje Apotekarske ustanove Novi Sad, dugo očekivano otvaranje policijske ispostave na Novom naselju do kraja godine sasvim je izvesno.

...

Apoteka Novi Sad će se za najkasnije 10 dana preseliti iz zgrade u ulici Stevana Hladnog broj 1 u zgradu Hemofarma, preko puta Master centra Novosadskog sajma i time osloboditi prostor za otvaranje nove policijske ispostave, koja će pokrivati Satelit, Telep, Adice i Novo naselje i čijim će se otvaranjem znatno povećati bezbednost u gradu.

Predsednik gradskog parlamenta Aleksandar Jovanović je kazao da će grad učiniti sve da se prostor što pre privede nameni, ali da otvaranje zavisi i od Ministarstva unutrašnjih poslova.

"Novi Sad je uradio mnogo više nego bilo koji grad u Srbiji kada je reč o pomoći policiji i grad će jednim delom opremiti prostor namenjen za policijsku stanicu", podvukao je Jovanović.

On je istakao značaj nove policijske stanice na Novom naselju, podsetivši da je problem bezbednosti oko 150 hiljada građana i građanki ovog dela grada "prisutan već više od decenije".

"Novi Sad godinama unazad traži od Ministarstva unutrašnjih poslova da se policijska stanica otvori. Problem bezbednosti na Novom naselju i delovima grada koji se naslanjaju na Novo naselje traje više od decenije. Reč je o bezbednosti i sigurnosti imovine oko 150 hiljada ljudi", naveo je Jovanović.

Portparolka Policijske uprave Novi Sad Milena Tomić nije želela da precizira datum otvaranja nove ispostave, ali je rekla da sa "velikom izvesnošću" može da tvrdi da će ispostava biti otvorena ove godine.

Ona je objasnila da samo otvaranje zavisi i od tehničkih pitanja, koja se moraju rešiti pre otvaranja ispostave. Prema njenim rečima, predlog o formiranju nove policijske ispostave je odobren u Ministarstvu unutrašnjih poslova, a dobijanjem prostora, stvoren je uslov da se ispostava i otvori.

 

Podeli vest sa prijateljima:
SRODNE VESTI
Trenutno stanje
Novi Sad
12
°C
1004mb
6m/s