Promenite veličinu slova
     
27. april 2009. | 18:43 | Izvor: RTV

Petrovaradin - opština koje nema

NOVI SAD - Iako je još u septembru prošle godine, usvajanjem novog statuta grada, potvrđeno postojanje druge gradske opštine Petrovaradin, ona još nije suštinski zaživela. Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović u izjavi za RTV priznaje da Novi Sad kao grad sa više opština realno ne postoji.

Komunalni i infrastrukturni problemi Petrovaradina se gomilaju, a obećana veća ulaganja u taj deo grada, još se ne osećaju, kažu njegovi stanovnici.

Statutarna forma je zadovoljena da Novi Sad ne bi izgubio status grada, a time i pravo na novčana sredstva iz budžeta republike, kaže Aleksandar Jovanović, uz ocenu da bi o formiranju novih opština trebalo sprovesti široku javnu raspravu, ali ne samo u Petrovaradinu.

Ako bi formiranje nove opštine značilo dupliranje administracije i puko uvećavanje troškova onda to ne bi imalo smisla, smaatra on.

Jovanović za RTV kaže i da nije zadovoljan odgovorom ministra policije Ivice Dačića o izgradnji nove policjske stanice, u kome se ne navodi kad će ta stanica biti otvorena.

"To je uvreda za Novosađane i ja se neću zadovoljiti tim odgovorom", izjavio je Jovanović.

Podeli vest sa prijateljima:
SRODNE VESTI
Trenutno stanje
Novi Sad
12
°C
1008mb
4m/s