Promenite veličinu slova
     
25. april 2012. | 18:13 → 18:53 | Izvor: Tanjug

Kućica za dojenje beba na Limanu

NOVI SAD -

U Novom Sadu danas je otvoren prvi namenski prostor za podoj beba na otvorenom, postavljen kod dečjeg igrališta u "Limanskom parku".

Otvaranju tog objekta, tačnije drvene kućice širine i dužine po 2,5 i visine tri metra, opremljene sa tri klupe za podoj i povijanje beba, prisustvovao je član Gradskog veća zadužen za zdravstvo Aleksandar Kiralj.

Po Kiraljevim rečima, majke koje žive na teritoriji "Limana" obratile su se svojim mesnim zajednicama i Gradu sa inicijativom da se u "Limanskom parku" postavi namenski prostor za podoj beba.

"Odlučili smo da tu ideju sprovedemo u delo, kao i da postavimo još nekoliko takvih objekata na druge lokacije u gradu", rekao je Kiralj.

Jedna od majki koja je pokrenula pomenutu inicijativu Tijana Jakovljević Šević, rekla je da je ovakav prostor veoma potreban i zahvalila se Gradu Novom Sadu na brzoj realizaciji ideje.

"Za izradu prostora izrađenog od čamovine u stolarskoj radionici JKP "Gradsko zelenilo" izdvojeno je oko 350.000 dinara", rekla je direktorka "Gradskog zelenila" Nataša Rašeta.

U toku sledeće nedelje, kako najavljuju iz kabineta gradonačelnika Novog Sada, prostor za dojilje biće otvoren i na plaži "Štrand", a u planu je da se ovakvi objekti postave i u drugim novosadskim parkovima.

Podeli vest sa prijateljima:
SRODNE VESTI
Vreme
Trenutno stanje
Novi Sad
26
°C
1009mb
1m/s
RTV Facebook