Promenite veličinu slova
     
30. maj 2013. | 13:16 | Izvor: Tanjug

Ješić: Neophodna decentralizacija u poljoprivredi

NOVI SAD -

Potpredsednik Vlade Vojvodine i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Goran Ješić izjavio je danas, u razgovoru sa ambasadorom SAD Majklom Kirbijem u Novom Sadu, da je za uspešan razvoj poljoprivrede u Srbiji neophodna decentralizacija poslova.

novisad.rs

S obzirom na to da se poljoprivrednici u različitim regionima u Srbiji, bave različitim vrstama poljoprivredne proizvodnje, vođenje istovetne politike subvencionisanja u celoj zemlji ne daje dobre rezultate , rekao je Ješić.

On je obavestio američkog ambasadora u Srbiji o aktivnostima pokrajinske vlade na unapređenju poljoprivrede kao i o ulaganjima u tu najznačajniju izvoznu granu naše zemlje, saopštio je biro pokrajinske vlade za odnose s javnošću.

Ulaganja iz pokrajinskog budžeta u toj oblasti usmerena su u prvom redu na popravke kanalske mreže, nabavku opreme za sisteme za navodnjavanje i izgradnju protivgradnih mreža, kao i na unapređenje voćarske i povrtarske proizvodnje.

Ješić je ponovio da je cilj da poljoprivredna proizvodnja u Vojvodini bude sigurnija i izvesnija, što će doprineti i povećenju profita po hektaru, navedeno je u saopštenju.

Podeli vest sa prijateljima:
Ocena 4.64
1
2
3
4
5
   
SRODNE VESTI
Vreme
Trenutno stanje
Novi Sad
34
°C
1011mb
2m/s
RTV Facebook