Promenite veličinu slova
     
30. maj 2013. | 13:16 | Izvor: Tanjug

Ješić: Neophodna decentralizacija u poljoprivredi

NOVI SAD -

Potpredsednik Vlade Vojvodine i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Goran Ješić izjavio je danas, u razgovoru sa ambasadorom SAD Majklom Kirbijem u Novom Sadu, da je za uspešan razvoj poljoprivrede u Srbiji neophodna decentralizacija poslova.

novisad.rs

S obzirom na to da se poljoprivrednici u različitim regionima u Srbiji, bave različitim vrstama poljoprivredne proizvodnje, vođenje istovetne politike subvencionisanja u celoj zemlji ne daje dobre rezultate , rekao je Ješić.

On je obavestio američkog ambasadora u Srbiji o aktivnostima pokrajinske vlade na unapređenju poljoprivrede kao i o ulaganjima u tu najznačajniju izvoznu granu naše zemlje, saopštio je biro pokrajinske vlade za odnose s javnošću.

Ulaganja iz pokrajinskog budžeta u toj oblasti usmerena su u prvom redu na popravke kanalske mreže, nabavku opreme za sisteme za navodnjavanje i izgradnju protivgradnih mreža, kao i na unapređenje voćarske i povrtarske proizvodnje.

Ješić je ponovio da je cilj da poljoprivredna proizvodnja u Vojvodini bude sigurnija i izvesnija, što će doprineti i povećenju profita po hektaru, navedeno je u saopštenju.

Podeli vest sa prijateljima:
Ocena 4.64
1
2
3
4
5
   
SRODNE VESTI
Vreme
Trenutno stanje
Novi Sad
24
°C
1006mb
0m/s
Kursna lista
05. 08. 2015.
EUR
EUR
120.18
GBP
GBP
171.84
USD
USD
110.56
BAM
BAM
61.45
CHF
CHF
113.06
RUB
RUB
1.76
RTV Facebook