Promenite veličinu slova
     
06. maj 2012. | 09:58 → 13:38 | Izvor: Beta, RTV

Incidenti i kašnjenja na glasanju u Novom Sadu

NOVI SAD -

Sedam biračkih mesta u Novom Sadu otvoreno je sa zakašnjenjem od oko sat vremena, zbog tehničkih problema sa izbornim materijalom, rečeno je jutros u Gradskoj izbornoj komisiji (GIK).

...

Najčešće je problem bio nedostatak kontrolnog izbornog listića, kazali su u GIK-u. Dodali su da je najveće kašnjenje bilo sat i 10 minuta, a na ostalih šest biračkih mesta kasnilo se sa otvaranjem do sat vremena.

Na Sajlovu na kratko prekinuto glasanje

Na biračkom mestu broj 79, JKP "Lisje" na Sajlovu, došlo je do kratkog prekida glasanja i jedno lice je privedeno, saznaje Radio-televizija Vojvodine u Gradskoj izbornoj komisiji.

Jedna osoba privedena je jer je ispred jednog biračkog mesta u Novom Sadu pokušala da potkupi birače da glasaju za određenu političku stranku.

"Dobili smo informacije od samog biračkog odbora da se to desilo ispred biračkog mesta", rekao je predsednik Gradske izborne komisije Novog Sad Predrag Zagorčić.

Član odbora razbio glasačke kutije

Na jednom biralištu u Novom Sadu intervenisala je policija zbog toga što je član biračkog odbora razbio dve glasačke kutije, rekao je predsednik Gradske izborne komisije (GIK) Predrag Zagorčić.

Zagorčić je precizirao da se incident desio na Vidovdanskom naselju, na biračkom mestu broj 91.

Dodao je da na tom mestu red ubrzo uspostavljen, a glasanje je nastavljeno normalno.

U Pokrajinskoj izbornoj komisiji (PIK) takođe su Beti potvrdili da su pojedina biračka mesta u Novom Sadu otvorena sa zakašnjenjem zbog nedostatka kontrolnih listića.

U PIK-u su dodali da su u ostalim vojvođanskim gradovima i opštinama biračka mesta otvorena na vreme.

glasanje novi sad djordje natosevic

U Novom Sadu proglašeno je ukupno 15 izbornih lista stranaka, koalicija i grupa građana za lokalne izbore. Proglašena je lista koalicije oko Demokratske stranke "Izbor za bolji Novi Sad - Bojan Pajtić", Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) "Novi Sad naša kuća - Nenad Čanak", na kojoj su i kandidati za odbornike iz Srpskog pokreta obnove (SPO), zatim izborna lista Maja Gojković - Ujedinjeni regioni Srbije (URS).

Potvrđena je i izborna lista Demokratska stranka Srbije-Vojislav Koštunica, zatim za "Udružene penzionere i socijalnu pravdu - Pero Zubac", Romsku demokratsku stranku - Tomislav Bokan, Srpsku radikalnu stranku - dr Aleksandar Martinović.

Proglašena je i lista koalicije SPS-PUPS-JS-SDPS, lista Srpske demokratske stranke - mr Radivoj Prodanović, zatim lista "Pokrenimo Novi Sad - Tomislav Nikolić (Srpska napredna stranka, Nova Srbija, Pokret socijalista), kao i lista koalicije "Vojvođanski preokret" (Liberalno-demokratska partija, Vojvođanska partija, Socijaldemokratska unija).

GIK je proglasio i izbornu listu Savez vojvođanskih Mađara - Ištvan Pastor, izbornu listu grupe građana "Mi - radna grupa - dr Miroslav Miša Ilić", "Dveri za život Novog Sada", kao i izbornu listu "Nijedan od ponuđenih odgovora".

Kako je najavljeno, kandidat DS-a za gradonačelnika je sadašnji gradonačelnik Igor Pavličić, kandidatkinja URS-a je bivša radikalska gradonačelnica Novog Sada Maja Gojković, kandidatkinja LSV je zamenica šefice poslaničke grupe "Za evropsku Srbiju" u republičkom parlamentu Aleksandra Jerkov, a kandidat SNS-a je Miloš Vučević.

Podeli vest sa prijateljima:
SRODNE VESTI
...
SNS dobio većinu glasova Srba južno od Ibra

Na osnovu preliminarnih rezultata glasova kosovskih Srba koji se prebrojavaju u Vranju, najviše glasova osvojio je Tomislav Nikolić i Srpska napredna stranka (SNS), izjavio je danas predsednik...

Vreme
Trenutno stanje
Novi Sad
24
°C
1009mb
1m/s
RTV Facebook