Promenite veličinu slova
     
17. jun 2008. | 08:53 | Izvor: Tanjug

Igor Pavličić novi gradonačelnik

NOVI SAD - Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Igor Pavličić izabran je sinoć za gradonačelnika Novog Sada. Za Pavličićev izbor tajnim glasanjem izjasnio se 41 odbornik, tri su bila protiv, a 27 listića je bilo nevažeće. Pavličić je posle izbora rekao da će mu prioriteti u radu biti privredni razvoj glavnog grada Vojvodine, jačanje ekonomije i smanjenje stope nezaposlenosti. On je ocenio da u Novom Sadu postoje mnogobrojni "gorući problemi", poput "urbanističkog haosa", nedovoljne bezbednosti i zagađenja.

Za Pavličićevog zamenika izabran je Saša Igić iz stranke G17 plus, a odbornici su prihvatili i Pavličićev predlog o sastavu novog Gradskog veća.

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak rekao je da je vratio odbornički mandat jer će biti poslanik u Skupštini Srbije, ali je dodao da je danas "morao da dođe na sednicu da se lično uveri da Maja Gojković više nije gradonačelnica".

Ranije danas odbornici su za predsednika Skupštine Grada izabrali Aleksandra Jovanovića iz Lige socijaldemokrata Vojvodine.

U Skupštini Novog Sada Koalicija Za evropski Novi Sad ima 30 odbornika, Koalicija Zajedno za Vojvodinu devet, Savez vojvođanskih Mađara jednog, i to je nova vladajuća koalicija u gradu. Još uvek je neizvesno da li će u vladajuću koaliciju ući i sedam odbornika Grupe građana bivše gradonačelnice Maje Gojković. Kako se nezvanično saznaje, toj grupi građana "pripašće" jedno javno preduzeće.

Javna preduzeća - novi direktori

Na sinoć održanoj sednici smene direktora pošteđen je Zoran Delić sa liste "Grupa građana", odlazećeg gradonačelnika Maje Gojković, koji je ostao na čelu preduzeća "Informatika".

Osim Delića, nisu smenjeni Rajko Pejić - direktor Gradskog saobraćajnog preduzeća (GSP) i Dušan Vidačić - direktor Javnog preduzeća "Put", koji su kadar novosadske Socijalističke partije Srbije (SPS).

DS-u je pripalo pet mandata, a najviše je profitirao Borislav Novaković, koji je postavljen za direktora najbogatijeg i najpoželjnijeg Zavoda za izgradnju grada.

Demokrate Ivan Ferko, Srboljub Bubnjević, Srđan Petrović i Snežana Repac dobili su "Parking servis", "Lisje", "Poslovni prostor" i "Gradsko zelenilo".

Ligi socijaldemokrata Vojvodine (LSV) pripali su "Vodovod i kanalizacija", "Tržnica" i "Stan", na čije čelo su došli Branko Bjelajac, Dušan Bajić i Dragoslav Gavrančić.

Kadar G17 plus naredne četiri godine upravljaće "Čistoćom" i Sportskim i poslovnim centrom "Vojvodina", popularnim SPENS-om, gdje su za direktore postavljeni Dalibor Novaković i Aleksandar Ivić.

Na čelo "Toplane" postavljen je Janko Čobrda iz novosadskog odbora Srpskog pokreta obnove (SPO).

Novo Gradsko veće

Gradsko veće će i u ovom mandatu imati jedanaest članova - šest mesta pripalo je DS-u, tri LSV-u, a po jedno SPO-u i stranci G17 plus.

U ime DS-a za člana Gradskog veća za zdravstvo imenovana je Aleksandra Novakov-Mikić, za kulturu Andrej Bursać, za urbanizam i zaštitu životne sredine Jelena Atanacković-Jeličić, za brigu o deci i porodici Novka Mojić, za budžet i finansije Živko Makarić, a za komunalne poslove Gordana Putić.

Igor Pavličić rođen je 1970. godine u Beogradu. Završio je Karlovačku gimnaziju, a diplomirao je na Pravnom fakultetu u Novom Sadu 1995. godine. Advokaturom se bavi od 1998. godine. Bio je aktivan sportista. Oženjen je i ima troje dece.


U ime LSV-a za člana Gradskog veća za saobraćaj imenovan je Siniša Bubnjević, za sport i omladinu Aleksandar Kravić, a za upravu i propise Milena Popović-Subić.

Član Gradskog veća za privredu je Boris Barjaktarović iz G17 plus, a za obrazovanje Ksenija Popović iz SPO-a.

Podeli vest sa prijateljima:
Komentari
Broj komentara 2
 
DARKO  29. 11. 2010. 21:01
molim da mi se javi igor pavlicic na moju mail adresu darkomilosavljevic@hotmail.com ili nek me nazove na broj 0655329546 radi resavanja mog problema.
100002406238850   26. 11. 2011. 18:55
potrebna mi je Vasa pomoc u vezi zaposlenja.Ovako vise ne ide.Nema koja vrata nisam otvorila i koga sve nisam molila za pomoc pocevsi od opstine Vrbas .

Vreme
Trenutno stanje
Novi Sad
22
°C
1005mb
1m/s