Promenite veličinu slova
     
23. jul 2013. | 08:25 | Izvor: Tanjug,Kurir

Petrović: Nismo zamena URS-u, ali…

BEOGRAD -

Dušan Petrović, šef poslaničkog kluba Zajedno za Srbiju, izjavio je da nije razgovarano o mogućnosti da u predstojećoj rekonstrukciji podrži vladu i(li) zameni URS ukoliko stranka Mlađana Dinkića ode u opoziciju, ali nijednog momenta ne isključuje tu mogućnost.

On je u intervjuu "Kuriru" rekao da nije razgovarao ni sa kim o promeni strukture većine u parlamentu.

Beta (Marko Rupena)

Na pitanje da li je spreman da u nekom momentu ipak da podršku vladi, Petrović je odgovorio da je važno da li je moguće uspostaviti novu politiku, koja bi se temeljila na stvaranju konsenzusa oko najvažnijih ekonomskih pitanja, jer je to put za bolji život Srbije, a to ko će učestvovati u vladi samo su put za vođenje i ovakve politike.

"Srbiji je neophodan nov politički dogovor. Suština tog dogovora trebalo bi da bude odgovor na pitanje koliko smo mi, kao građani, spremni da platimo funkcionisanje svoje države. Ako rekonstrukcija otvori put ka ovakvom dogovoru, onda će ona biti dobra", istakao je Petrović.

On smatra da vlada nije pronašla odgovor na teška ekonomska pitanja, što je karakteristika njenog rada.

"Generalno govoreći, vlada je donela dobru odluku prihvativši briselski sporazum. Ovim je obezbeđena realna mogućnost da Srbi ostanu na KiM, a s druge strane, otvoren je put zemlji ka EU", rekao je Petrović.

On smatra da se u politici DS teško šta može promeniti dok se ne smeni lider Dragan Đilas.

Podeli vest sa prijateljima:
SRODNE VESTI
Komentari
Broj komentara 5
 
moša  23. 07. 2013. 12:20
Izuzetna prilika. Rekonstrukcijom vlade treba posebnu pažnju posvetiti ministarstvu PRIVREDE... Treba uključiti i Dušana Petrovića u to ministarstvo.. zna šta je država , zna šta je privreda što je pokazao kao gradonačelnik Šapca, zna oblast Poljoprivrede jer je i u toj oblasti postavio nekakve "temelje"......i dr....
desnorukiQ  23. 07. 2013. 14:19
Nakon svega što je Vučić izjavio, ako Dinkić i njegovi ministri ostanu u Vladi, takva situacija bi diskreditovala Naprednu stranku jer nije mogla da se izbori sa nastalim problemima.
una  23. 07. 2013. 14:46
Rekonstrukcija je neophodna,a svakako bi bila svrsishodnija sa gdinom Petrovicem u njoj... Nadam se da je Vucic shvatio da je vreme da Dinkic "leti"iz vlasti!
David & GOLIAT! !!!  23. 07. 2013. 15:22
... ZA neke - CRNI DJORDJE ...)))
Janko  23. 07. 2013. 15:37
Dusan Petrovic i stranka ''Zajedno za Srbiju'' su idealna opcija da poboljsaju stvari u ovoj vladi. Nadam se da ce posle rekonstrukcije Dusan Petrovic postati ministar.
Trenutno stanje
Novi Sad
8
°C
1010mb
1m/s