Promenite veličinu slova
     
19. septembar 2008. | 11:19 | Izvor: FoNet

Jeremić: Indija podržava Srbiju

NJU DELHI - Šef srpske diplomatije Vuk Jeremić je u Nju Delhiju izjavio da Indija čvrsto podržava stav Beograda o Kosovu i da će glasati za rezoluciju Srbije u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.

"Imamo identično gledanje na sva pitanja vezana za Balkan", rekao je on posle razgovora sa potpredsednikom Indije Muhamedom Hamidom Ansarijem, ministrom spoljnih poslova Pranabom Mukerđijem i liderom opozicije Lalom Krišnom Advanijem.

"Indija podržava integraciju Srbije u Evropsku uniju i rešavanje kosovskog pitanja u skladu sa međunarodnim pravom, uz potpuno poštovanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije", izjavio je Jeremić.

 

 

Prema njegovim rečima, u Indiji postoji izuzetno veliko interesovanje za ulaganja u Srbiju, posebno za saradnju u automobilskoj i industriji visokih tehnologija.

Jeremić je najavio da će Indiju uskoro posetiti predsednik srpskog parlamenta Slavica Đukić Dejanović i izrazio nadu da će isto učiniti i šef države Boris Tadić.

"Ova poseta je potvrdila naše dobre odnose i nadam se da će ne samo ekonomska i politička, već i kulturna i obrazovna saradnja Srbije i Indije biti prioritet dve vlade", izjavio je on.

 

Podeli vest sa prijateljima:
SRODNE VESTI
Trenutno stanje
Novi Sad
14
°C
1008mb
2m/s