Promenite veličinu slova
     
10. februar 2011. | 14:23 | Izvor: Beta

Dveri srpske: Izlazimo na izbore, ali nismo stranka

BEOGRAD -

Dosadašnja nevladina organizacija Srpski sabor "Dveri" najavila je danas da će učestvovati na narednim parlamentarnim izborima, ali ne kao stranka, već kao široki narodni pokret koji se zalaže za "obnovu porodičnih vrednosti" i "socijalnu solidarnost".

Na konferenciji za novinare, rečeno je da "Dveri" žele da se uključe u politički život jer su se postojeće stranke "odrodile od naroda i obnevidele od stranačkih i ličnih interesa", kao i zato što je u trenutku "dezintegracije Srbije nemoralno biti samo moralni arbitar".

Predsedavajući Upravnog odbora "Dveri" Radovan Tvrdišić rekao je u beogradu da će taj pokret ponuditi "novi narodni dogovor" pod nazivom "Srbija pre svega" koji će predviđati da "moral, čast i poštenje budu integralni deo srpske politike".

dveri srpske

Predstavnik "Dveri" Boško Obradović rekao je da se ta organizacija ne protivi dijalogu sa EU, ali ne na ekonomsku, teritorijalnu ili politički štetu Srbije. Dodao je da su "Dveri" organizacija čiji su članovi "evrouzdržani", odnosno evroskeptici i ocenio da je za Srbiju najbolje da bude "aktivno vojno neutralna".

On je rekao da se "Dveri" protive ulasku Srbije u NATO zbog toga što je taj savez bombardovao Srbe 1995. godine u Bosni i 1999. godine.

Glavni i odgovorni urednik časopisa "Dveri" Branimir Nešić rekao je da je Srbija u krizi kao i nakon Prvog svetskog rata jer zbog negativnog prirodnog priraštaja godišnje gubi grad veličine Paraćina ili Inđije, ali i zbog toga što je 450.000 obrazovanih ljudi otišlo u svet.

"Građani Srbije su poniženi i uvređeni u ekonomskom, kulturnom ali i u nacionalnom pogledu. Podstiče se separatizam u Vojvodini i u Raškoj, godinama ne radi Narodni muzej i očigledno je da Srbija nije na dobrom putu", rekao je on.

Predstavnik za medije "Dveri" Vladan Glišić rekao je da se ta organizacija zalaže ne samo za promenu vlasti u Srbiji, već i za "razgradnju sistema koji stvara odnarođene režime koji parazitiraju na telu naroda".

On je, međutim, rekao da se "Dveri" ne protive postojanju stranaka i parlamentarne demokratije, već smatraju da politička sfera treba da bude "obogaćena i narodnim inicijativama".

Glišić je rekao da je za "Dveri" prihvatljiva saradnja sa svim strankama koje prihvate principe za koje se taj pokret zalaže. On je rekao da, za sada, nije bilo kontakata sa političkim partijama.

Podeli vest sa prijateljima:
SRODNE VESTI
Komentari
Broj komentara 7
 
Miljan  11. 02. 2011. 14:22
Svaka čast Dveri! Konačno!
Imaćete moj glas i glasove moje porodice!
100000612816466   13. 02. 2011. 11:32
Рођени моји,
Хвала Богу да сте се одважили на конкретну акцију. Ја вас МОЛИМ, МОЛИМ, МОЛИМ да не дозволите да вас ичим упрљају, а знам да ће све начине користити. Нудиће вам привилегије, ситне и крупне услуге "непристојне понуде". Ви сте једина нада и со нашег народа. Ако и ви поклекнете пред "звери", не видим више снагу. Узели сте огромно бреме. Морате рећи како можемо да вам "олакшавамо" ми, обични људи. Молићу се за успех једине преостале наде за спас нашег народа, за светлост дана у коме ћемо подићи главе и погледати једни друге братском љубављу, молићу се за вашу срећу и здравље. Мора се много причати. Народ је апатичан, преварен, презрен, ојађен, самодестрктиван. Пратим вас већ неко дуже време и знам да сте оно што нам треба. СБОГОМ! ЗА НАРОД! ЗА ОТАЏБИНУ!
mladen  15. 03. 2011. 16:07
poslednja ste nada za srbiju i srpstvo , gledao sam vase govore odusevljen sam ako izadjete na izbore i je posle duzeg vremena izlazim na izbore i prikupicu jos pedeset glasova
milan  14. 04. 2011. 20:33
Svaka cast, da se pojavi neko normalan. Samo napred, imate podrsku vecine postenog naroda.
Jovan Putica  19. 07. 2011. 13:15
Pozdravljam Vasu odluku o izlasku na izbore. Imate moju podrsku i mozete racunati na moju pomoc u pripremi za izbore. Pozdravljam i Vasu sradnju sa Brankom Dragasom, cije ekonomske poglede i predloge za izlazak iz krize takodje podrzavam.
Inace sam dipl. ekonomista sa visegodisnjim radnim iskustvom u zemlji i inostranstvu na rukovodecim mestima (oblast turizam i hotelijerstvo). Ne treba mi radno mesto, jer radim kao direktor jedne turist. agencije u Novom Sadu i neka to bude PRVA, ali vazna razlika od dosadasnje prakse, da se u politiku ulazi samo radi sopstvene koristi. Sada treba spasavati drzavu ali i srpski narod. A mnogi ne vide ili nece da vide da smo na dnu provalije, odakle nas mogu izvuci samo umni, odlucni i posteni ljudi, uz Boziju pomoc. Ovu istorijsku misiju za srpski narod Dveri srpske moraju preuzeti.
ivan  28. 09. 2011. 16:47
Da li mislite da pored ovoliko razvrata , nepostenja i korupcije mozete da postignete vas cil? Pored televizija koje svesno ili ne propagiraju pedere i svakakve bolestije..? I da li i vi mislite da ova zemlja nema sa kim da ratuje i da netreba da bude oprezna i na jugu i na severu a i na jugozapadu?
dr Alex Sasha ILIC  15. 02. 2014. 18:36
Dveri su za mene otkrice godine, svetlo u tunelu, govorite kao da slusate duse svih nas... Vi dolazite iz duse svakog od nas koji svojoj DECI I PORODICI zeli dobro, vi gledate u oci sagovornika, casni ste I posteni I mrlje na vasim imenima nema, vi ste ponos svakog normalnog coveka pa kako onda da svi ne glasamo za vas, za DVERI za buducnost nase DECE, kojoj treba omoguciti da uspravno mogu hodati planetom I biti ponosni na svoje dedove, roditelje kao I na svoju DECU...
>
Do pobede DVERI !.. hvala vam sto postojite...!
cela familija ILIC
a ima nas 32 ukupno starijih od 18 godina...
Vreme
Trenutno stanje
Novi Sad
36
°C
1006mb
0m/s