Jedan na jedan

jedan na jedan

 

Nova sezona uvek predstavlja izazov. Osećaj je sličan onom kada menjate posao. Dopada vam se promena ali strepite od prilagođavanja na novo i nepoznato. Mislim da će u tom kontekstu ova sezona, uprkos tome što je sve poznato i staro, biti poseban izazov. Jedan od najvažnijih po mom sudu će biti održati novinarstvo kao profesiju u borbi protiv propagande. Za sada je propaganda u velikoj prednosti, a novinari, kao dinosaurusi, izumiru.

Radim na javnom servisu Vojvodine i u tom smislu nije teško zaključiti da će događaji u Vojvodini u narednim mesecima biti više nego zanimljivi, ako se političke prilike u zemlji Srbiji više mogu opisivati kao zanimljive. U svakom slučaju moj je posao i dalje isti - da postavljam pitanja koja bi mojim gostima postavili građani i građanke da su u prilici. Zato ću dati sve od sebe da u "Jedan na jedan" pozivam goste kojima je posao da odlučuju o našim sudbinama ali o one koji su u stanju da nam objasne posledice tih odluka.

Moj prvi gost je predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor. Moja odluka da gospodin Pastor "otvori" sezonu u vezi je sa prilično komplikovanom političkom situacijom u Vojvodini ali pre svega sa činjenicom da je on preuzeo ulogu posrednika. Ako mogu da procenim iz današnje perspektive odluka o platama i penzijama će svakako biti jedna od tema prve nedelje.

 

Ovu emisiju možete pogledati i na  media.rtv.rs/jedan-na-jedan.

 

 

Vreme
Trenutno stanje
Novi Sad
7
°C
975mb
6m/s
RTV Facebook