Promenite veličinu slova
     
14. april 2012. | 19:47 | Izvor: Beta

Predata kandidatura muftije Zukorlića za predsednika

BEOGRAD -

Grupa građana predala je danas posle 18 časova Republičkoj izbornoj komisiji predsedničku kandidaturu muftije Muamera Zukorlića, koju je podržalo više od 12.000 građana.

Šef izbornog štaba Jahja Ferhatović rekao je novinarima da očekuje pobedu muftije Zukorlića na predsedničkim izborima, zakazanim za 6. maj, ističući da će muftija doneti "preporod države i društva".

Među onima koji su podržali kandidaturu muftije Zukorlića, koji trenutno boravi u Beču, ima dosta i Srba, rekao je Ferhatović, okružen muftijinim pristalicama koji su nosili zelene majice na kojima je pisalo "muftija predsjednik".

Ferhatović je rekao da su potpise sakupljali ne samo u sandžačkim opštinama, već i u drugim gradovima u Srbiji, poput Leskovca, Novog Sada i Prokuplja.

"Imali smo jako velike opstrukcije od sudstva i vladajuće koalicije", rekao je on i optužio predsednika Demokratske stranke Borisa Tadića i Rasima Ljajića da su pokušali da spreče muftiju da sakupi potpise za svoju predsedničku kandidaturu.

"Tadić je preko ministra Ljajića vršio pritiske da ne prikupimo potpise", rekao je Ferhatović.

RIK je do sada proglasio sedam predsedničkih kandidata: lidera Demokratske stranke Borisa Tadića, lidera Socijalističke partije Srbije Ivicu Dačića, lidera Demokratske stranke Srbije Vojislava Koštunicu i Zorana Stankovića koga su predložili Ujedinjeni regioni Srbije.

Proglašene su i kandidature Jadranke Šešelj koju je predložila Srpska radikalna stranka, lidera Liberalno demokratske partije i Preokreta Čedomira Jovanovića i predsednika Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića.

Rok za podnošenje kandidature za učešće na predsedničkim izborima ističe sutra u ponoć, a za proglašenje kandidature potrebno je podneti 10.000 potpisa.

Podeli vest sa prijateljima:
SRODNE VESTI