Promenite veličinu slova
     
03. maj 2012. | 19:39 | Izvor: Beta

J. Šešelj: Boriću se protiv evrointegracija

BEOGRAD -

Kandidatkinja Srpske radikalne stranke (SRS) za predsednika Srbije Jadranka Šešelj izjavila je danas da će se boriti da se zaustavi proces evropskih integracija, jer je on katastrofalan za narod i državu.

"Evropska unija nam otima Kosovo a tražiće i Vojvodinu i Rašku oblast. Nikada se neću odreći Kosova i izneveriti narod Srbije", rekla je Šešelj na mitingu SRS u centru Beograda pod nazivom "Za interes naroda, a ne tajkuna".

Šešelj je navela da Srbija može da se uspravi samo ako sarađuje sa državama koje se ne mešaju u njene unutrašnje stvari, odnosno sa Rusijom.

srs miting jadranka seselj

Ona je istakla da je ponosna što je kandidatkinja stranke, koja, kako je istakla nije odustala od svojih izvornih ideja i zbog kojih njen suprug, predsednik SRS-a Vojislav Šešelj, kako se izrazila, strada deset godina u Haškom tribunalu.

"Stranke na vlasti su glasove osvojile lažima i obmanama i to opet pokušavaju. (Predsednički kandidati koalicija 'Izbor za bolji život' i 'Pokrenimo Srbiju') Boris Tadić i Tomislav Nikolić građanima nude isto - zaštitu tajkuna, pljačku Srbije, NATO, EU i oduzimanje Kosova. Razlika među njima je što je Nikolić loša kopija Tadićeve katastrofalne politike", navela je Šešelj.

Na devedesetominutnom mitingu, putem video linka puštani su delovi izjave Vojislava Šešelja iz završne reči na suđenju u Haškom tribunalu, gde on kaže da su Srbi nadmoćan narod, jer nijedan drugi, kako je ocenio, ne bi mogao da izdrži sve što su Srbi izdržali.

"60 procesa vodite protiv mene, a ne možete mi ništa jer sam moralno i intelektualno nadmoćan. Dokazao sam da je ovaj sud nelegalan i možete samo da me ubijete", kazao je Šešelj obraćajući se sudskom veću.

Kandidat SRS-a za gradonačelnika Beograda Nemanja Šarović je istakao da Srbi moraju da skinu "evropski jaram sa vrata" i poručio građanima da ne rasipaju glasove na Tadića i Nikolića, jer su jedni, prema njegovim rečima, sluge zapada, a drugi žele da to postanu.

srs miting

Građanima na popunjenom Trgu Republike obratilo se desetak funkcionera SRS-a, a na bini je stajao i jedan od sinova Jadranke i Vojislava Šešelja.

Potpredsednik SRS-a Aleksandar Martinović je pozvao građane na "demokratski, civilizovan ustanak protiv režima koji rasparčava zemlju" i poručio im da u nedelju, 6. maja glasaju za SRS.

Okupljeni su skandirali "Vojislav Šešelj, jedan je Vojislav Šešelj", "Kosovo je srce Srbije" i burno negodovali na spominjanje Nikolića i Tadića. Miting je počeo pesmom "Spremte se, spremte četnici".

Funkcionerka SRS-a Lidija Vukićević, koja je vodila program mitinga, pozvala je na povratak u SRS sve one koje su, kako je rekla, prevarili predsednik i zamenik predsednika Srpske napredne stranke, nekadašnji funkcioneri SRS Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić.

Podeli vest sa prijateljima:
SRODNE VESTI