Promenite veličinu slova
     
20. april 2012. | 23:12 | Izvor: Beta

PIK: Manjinske liste da otklone nedostatke

NOVI SAD -

Pokrajinska izborna komisija (PIK) saopštila je večeras da je podnosiocima dvaju lista stranaka nacionalnih manjina naložila da u roku od 48 sati otklone uočene nedostatke.

Reč je o listi koalicije "Sve zajedno", koju čine Bošnjačka demokratska zajednica, Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara, Demokratska zajednica Hrvata, Slovačka stranka, Građanski savez Mađara, kao i o listi Crnogorske partije.

PIK nije saopštio o kakvim je nedostacima reč. Ta izborna komisija je do sada proglasila ukupno 10 izbornih lista. Proglašene su liste koalicije okupljene oko Demokratske stranke, lista Lige socijaldemokrata Vojvodine, Ujedinjenih regiona Srbije, Srpske radikalne stranke, koalicije oko Srpske napredne stranke.

Proglašene su i liste Demokratske stranke Srbije, Vojvođanskog preokreta, SPS-PUPS-JS-SDPS, Saveza vojvođanskih Mađara i "Dveri za srpsku Vojvodinu".

Izbori za Skupštinu Vojvodine održavaju se po kombinovanom sistemu, tako što se 60 od 120 poslanika bira po proporcionalnom izbornom sistemu, a druga polovina po dvokružnom većinskom izbornom sistemu.

Podeli vest sa prijateljima:
SRODNE VESTI