Promenite veličinu slova
     
16. septembar 2009. | 10:04 | Izvor: Srna

Žarko Laušević završio sa Srbijom?

NjUJORK - Glumac Žarko Laušević je na polučasovnom saslušanju pred Upravnim organom za nadzor nad imigracionim pitanjima SAD izjavio da neće da se vrati u Srbiju i da želi da ostane u Americi, gde mu je porodica.

Glumac je pušten na slobodu, a sud na Menhetnu doneo je odluku da kaucija bude 10.000 dolara, čime se garantuje da će se Laušević pojaviti pred sudom 8. februara 2010. godine.

"Večernje novosti" navode da je gotovo sigurno da se Laušević više nikada neće vratiti u Srbiju.

Kada je imigraciona policija početkom jula ove godine uhapsila Lauševića u Njujorku, njegova porodica je odbila bilo kakvu pomoć srpskog konzulata. Glumac je od američkih vlasti zatražio državljanstvo, na osnovu supruge Anite koja već ima njihove papire.

Čudno je, međutim, da Laušević do sada već nije dobio stalni boravak. Prema zakonu SAD, na osnovu braka papiri se dobijaju posle tri godine. Ukoliko je ikada i aplicirao za državljanstvo, moguće da je Lauševićeva srpska biografija bila sporna, navodi list.

Odluka koja bude donesena u februaru sledeće godine, biće prvostepena, na koju postoji mogućnost žalbe, i to u roku od 30 dana. Odmah posle toga, bez ponovnog saslušanja, drugostepeno rešenje donosi Apelaciono veće imigracionog nadzora. I na ovu odluku postoji mogućnost žalbe, i to Saveznom sudu.

U slučaju odluke o deportaciji, Lauševiću se ostavlja na raspolaganje određeni vremenski period da napusti zemlju. Svakako, to mu samo omogućava da podnese zahtev za azil, navode "Novosti".

Podeli vest sa prijateljima:
SRODNE VESTI
Trenutno stanje
Novi Sad
21
°C
1001mb
1m/s
Kursna lista
06. 10. 2015.
EUR
EUR
119.97
GBP
GBP
162.61
USD
USD
107.27
BAM
BAM
61.34
CHF
CHF
109.87
RUB
RUB
1.66