Promenite veličinu slova
     
09. avgust 2010. | 16:17 → 18:50 | Izvor: RTV

Za dva dana 90 pijanih vozača u Novom Sadu

NOVI SAD -

Akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju na novosadskim ulicama nastavljena je proteklog vikenda, kontrolom vozača koji su se iz pravca Futoga, gde je održan moto-skup, vraćali ka gradu. Samo za dva dana zabeleženo je preko 500 prekršaja, a čak 90 vozača iz saobraćaja je isključeno zbog vožnje pod dejstvom alkohola.

...

Tokom vikenda novosadska policija iz saobraćaja je isključila 115 vozača, od kojih čak 90 zbog vožnje pod dejstvom alkohola. Najviše posla bilo je u subotu uveče, na punktu postavljenom prekoputa garaže GRAS-a, na putu za Futog. Pošto je u Futogu u toku bio 7. Moto-skup, policija je posebno kontrolisala vozače dvotočkaša, a samo od ponoći do pet časova ujutru, 50 vozača, na tom mestu završilo je vožnju.

Nekoliko policijskih automobila, motora i džipova, potpuno je zatvorilo prilaz gradu, tako da je gotovo svaki vozač zaustavljen. Kontrolu na alkohol pripadnici MUP-a najpre su radili "pasivnim meračem", koji za nekoliko sekundi otkriva prisustvo alkohola, nakon čega se vozač šalje na precizno merenje dregerom.

Dejan Milojević iz Odeljenja saobraćajne policije kaže za RTV, da se nije samo proveravala alkoholisanost vozača, već i tehnička ispravnost vozila, a čitava akcija ima kako represivni, tako i preventivni karakter. Tokom same akcije, nije bilo većih incidenata, samo se jedan vozač motora nakon kraće rasprave, i utvđenih 1,30 promila alkohola u krvi, opirao, ali je ubrzo odveden u policijske prostorije na trežnjenje.

Kako najavljuju u Odeljenju saobraćajne policije, akcija pojačane kontrole biće nastavljena i u narednom periodu, a kontrolni punktovi, biće postavljani u različitim ulicama u gradu.

 

Podeli vest sa prijateljima:
SRODNE VESTI
Komentari
Broj komentara 2
 
Sale   09. 08. 2010. 20:55
Odlicna akcija novosadske Policije .Gradjani znaju da je Policija u stanju da uvede red u saobracaju ,kad hoce .Zato gradjani Novog Sada ocekuju od Policije da ovakve kontrole u saobracaju postanu svakodnevna praksa. Samo u tom slucaju ima izgleda da se uvede red propisan zakonom. Kampanjske akcije daju samo trenutan rezultat i ,dugorocno ,nemaju znacajan ucinak.Ako je ovo pocetak sveobuhvatne odlucne akcije Policije,trajnog karaktera ,ima sanse da se uklone siledzije iz saobracaja. Moja podrska i sve pohvale Policiji.
M!ko  10. 08. 2010. 17:45
Pa tako policijo ...
Radi svoj posao i sve ce biti kako treba, manje ce se piti, jos manje juriti, sto na ulicama gradova, sto mesta i sela ....
Sve se moze kad se hoce !!!
Nemojte samo raditi kad je neka manifestacija, nego i kada nema nikakvih kulturnih i drugih manifestacija ....
Vreme
Trenutno stanje
Novi Sad
23
°C
1001mb
0m/s
Kursna lista
01. 09. 2015.
EUR
EUR
120.22
GBP
GBP
164.80
USD
USD
106.83
BAM
BAM
61.47
CHF
CHF
111.28
RUB
RUB
1.64