Promenite veličinu slova
     
18. april 2013. | 01:35 → 11:59 | Izvor: Beta,RTV

Al Dahra ulaže u JRB i Luku Pančevo

BEOGRAD -

Srbija i kompanija Al Dahra iz Ujedinjenih Arapskih Emirata potpisali su danas memorandum o dokapitalziaciji Jugoslovenskog rečnog brodarstva (JRB) i sporazum o prodaji zemljišta i izgradnji Luke Pančevo.

...

Te dokumente potpisali su ministar finansija i privrede Srbije Mlađan Dinkić i generalni direktor Al Dahre sulatan Hamad Saed Al Šansi i zamenik gradonačelika Panceva Šasa Pavlov.

FoNet

"Memorandum o dokapitalizaciji JRB predviđa ulaganje od 20 do 40 miliona evra, čime bi Al Dahra dobila 30 do 49 odsto akcija tog preduzeća, koje sada u vlasništvu države", rekao je Dinkić.

On je dodao da su investicije namenjene kompletnoj obnovi flote i kupovini novih brodova JRB-a.

Ugovoreno je da Al Dahra, kako je objasnio Dinkić, kupi 43 hektara zemljišta koje je u vlasništvu grada Pančevo, u neposrednoj blizini Luke Pančevo i Azotare, po ceni od 10.000 evra po hektaru, kako bi ta luka bila najveća u Srbiji.

U izgradnju Luke Pančevo, po prvim procenama, Al Dahra će uložiti pet miliona evra.

Podsećamo, Dinkić je krajem marta u Abu Dabiju potpisao ugovor o zajedničkom ulaganju u srpsku poljoprivredu, vredan 400 miliona dolara, sa vodećom svetskom poljoprivrednom kompanijom Al Dahra.

Trećina investicije odnosi se na kupovinu imovine osam propalih poljoprivrednih kombinata, dok će ostatak biti investiran u opremanje zemljišta sistemima za navodnjavanje, kupovinu savremene opreme i obrtnih sredstava koja su potrebna za proizvodnju i izgradnju najmanje pet fabrika za proizvodnju stočne hrane.

 

Podeli vest sa prijateljima:
SRODNE VESTI
Vreme
Trenutno stanje
Novi Sad
12
°C
1017mb
2m/s
Sportski rezultati
  • Crvena zvezda - Vojvodina
    3 - 2
  • Odbojka
Kursna lista
31. 10. 2014.
EUR
EUR
119.09
GBP
GBP
151.28
USD
USD
94.76
BAM
BAM
60.89
CHF
CHF
98.67
RUB
RUB
2.28
Poslednji komentari
RTV Facebook