Promenite veličinu slova
     
18. april 2013. | 01:35 → 11:59 | Izvor: Beta,RTV

Al Dahra ulaže u JRB i Luku Pančevo

BEOGRAD -

Srbija i kompanija Al Dahra iz Ujedinjenih Arapskih Emirata potpisali su danas memorandum o dokapitalziaciji Jugoslovenskog rečnog brodarstva (JRB) i sporazum o prodaji zemljišta i izgradnji Luke Pančevo.

...

Te dokumente potpisali su ministar finansija i privrede Srbije Mlađan Dinkić i generalni direktor Al Dahre sulatan Hamad Saed Al Šansi i zamenik gradonačelika Panceva Šasa Pavlov.

FoNet

"Memorandum o dokapitalizaciji JRB predviđa ulaganje od 20 do 40 miliona evra, čime bi Al Dahra dobila 30 do 49 odsto akcija tog preduzeća, koje sada u vlasništvu države", rekao je Dinkić.

On je dodao da su investicije namenjene kompletnoj obnovi flote i kupovini novih brodova JRB-a.

Ugovoreno je da Al Dahra, kako je objasnio Dinkić, kupi 43 hektara zemljišta koje je u vlasništvu grada Pančevo, u neposrednoj blizini Luke Pančevo i Azotare, po ceni od 10.000 evra po hektaru, kako bi ta luka bila najveća u Srbiji.

U izgradnju Luke Pančevo, po prvim procenama, Al Dahra će uložiti pet miliona evra.

Podsećamo, Dinkić je krajem marta u Abu Dabiju potpisao ugovor o zajedničkom ulaganju u srpsku poljoprivredu, vredan 400 miliona dolara, sa vodećom svetskom poljoprivrednom kompanijom Al Dahra.

Trećina investicije odnosi se na kupovinu imovine osam propalih poljoprivrednih kombinata, dok će ostatak biti investiran u opremanje zemljišta sistemima za navodnjavanje, kupovinu savremene opreme i obrtnih sredstava koja su potrebna za proizvodnju i izgradnju najmanje pet fabrika za proizvodnju stočne hrane.

 

Podeli vest sa prijateljima:
SRODNE VESTI
Vreme
Trenutno stanje
Novi Sad
11
°C
1009mb
1m/s
Sportski rezultati
Kursna lista
17. 09. 2014.
EUR
EUR
118.81
GBP
GBP
149.39
USD
USD
91.73
BAM
BAM
60.75
CHF
CHF
98.20
RUB
RUB
2.39
Poslednji komentari
RTV Facebook
RTV Twitter