Promenite veličinu slova
     
22. februar 2010. | 15:53 | Izvor: Beta

Pančevo traži da Srbijagas preuzme Petroremont

PANČEVO -

Predsednik Skupštine grada Pančeva Tigran Kiš najavio je da će danas predložiti Srbijagasu početak pregovora o preuzimanju Petroremonta, u kojem radnici pet sedmica štrajkuju zahtevajući isplatu zarada.

Kiš je agenciji Beta kazao da će u dopisu predložiti Srbijagasu da započnu pregovori i o isplati 50 miliona dinara duga pančevačke Azotare Petroremontu.

Lokalna samouprava pokušava da inicira pregovore sa Srbijagasom, vlasnikom Azotare. o mogućnosti da ta kompanija preuzme Petroremont pošto je vlasnik Petroremonta Dušan Stupar pre desetak dana zapretio stečajem preduzeća zbog nagomilanih dugova i gubitaka.

Radnici Petroremonta su nastavili generalni štrajk i očekuju da će do srede vlasnik isplatiti zarade, jer je to rok koji je dala Republička inspekcija rada, rekao je agenciji Beta predsednik Štrajkačkog odbora Radovan Kočić.

On je naveo da je poslovodstvo obećalo isplatu polovine duga i nastavak pregovora o isplati ostatka uz uslov da se radnici vrate na posao.

Oko 90 radnika Petroremonta traži od poslodavaca da im isplati zarade od jula do decembra 2009. godine, naknade za prevoz od maja i doprinose za zadravstveno osiguranje za celu 2009. godinu.

Na pregovorima štrajkača i vlasnika koje je pre desetak dana organizovala lokalna samouprava Dušan Stupar je rekao da na Petroremontu gubi novac i da će preduzeće otići u stečaj ako ga Azotara ne preuzme.

Stupar je u septembru 2006. na aukciji kupio 70 odsto kapitala Petroremonta po početnoj ceni od 23 miliona dinara.

Članovi porodice Stupar su bili suvlasnici i pančevačke Azotare, ali je Agencija za privatizaciju kupoprodajni ugovor poništila početkom 2009. godine zbog nepoštovanja obaveza iz ugovora.

Podeli vest sa prijateljima:
SRODNE VESTI