Promenite veličinu slova
     
03. februar 2009. | 14:11 | Izvor:

Otpis duga za doprinose i kamatu firmama, preduzetnicima i poljoprivrednicima

BEOGRAD - Poreska uprava pozvala je danas firme, preduzetnike i poljoprivrednike koji nisu redovno uplaćivali doprinose za zdravstveno osiguranje da se u narednih 10 dana prijave za otpis duga.

Prijave se podnose do 13. februara ove godine, a može se otpisati dug koji je dospeo na naplatu do 31. decembra 2008. godine.

Uslov za otpis duga je da se doprinosi redovno uplaćuju od početka 2009. godine do 1. januara 2012. godine, kada će im dug biti otpisan, navodi se u saopštenju.

 

 

Poreska uprava pozvala je firme i građane da do 31. marta podnesu zahtev za otpis 75 odsto kamate na neplaćene poreze i doprinose.

Moguć je otpis kamate na porez na dohodak građana, porez na dobit preduzeća, porez na prenos apsolutnih prava, porez na nasleđe i poklon, porez na promet, porez na registrovano oružje, kao i na porez na fond zarada i porez na finansijske transakcije.

Građani i firme mogu dobiti i otpis 75 odsto kamata na doprinose za obavezno penzijsko i invalidsko osiguranje i na obavezno osiguranje za slučaj nezaposlenosti.

Za otpis kamate potrebno je da se uplati glavni dug, bez kamate, nastao do kraja 2007. godine i glavni dug i kamata za 2008. godinu i prve mesece 2009. godine, navodi se u saopštenju.

Dodatne informacije mogu se dobiti u lokalnim filijalama Poreske uprave.

 

Podeli vest sa prijateljima:
SRODNE VESTI
...
PIO: Od februara nove osnovice osiguranja

BEOGRAD - Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) podsetio je danas građane koji sami plaćaju doprinos za penzije, da od februara važe nove osnovice osiguranja.

Komentari
Broj komentara 1
 
Jovan Vlah  04. 02. 2009. 09:19
Opet se potvrdjuje pravilo da je u ovoj zemlji budala ko redovno placa poreze i doprinose. Bolje ne platiti, pa cekati da ti drzava otpise dug. Zaista stimulativna mera za redovne platise!