2. oktobar 2014. 18:55

Državni posao

drzavni posao

 

Okosnica emisije "Državni posao" su satirični razgovori između trojice aktera, komentari koji podsećaju na "stand-up" formu. U pitanju su kratki, duhoviti komentari i opaske na temu svakodnevice, okolnosti, društveno - političke situacije, sporta, sveta zabave, njihovi lični stavovi o različitim temama.

Ideja vodilja je prikaz radnog dana u nekom nepostojećem javnom preduzeću i razmišljanja trojice zaposlenih o dnevnim događanjima u istom, ali i o životu i društvu uopšte. Teme crpe iz dnevne i sedmične štampe, iz različitih blogova, sajtova, razgovaraju o filmovima, serijama, emisijama - radijskim i televizijskim. Ideja je da akteri na duhovit način komentarišu aktuelna zbivanja, da nasmeju gledaoce i da ih podstaknu na razmišljanje.

TRINAESTO PRASE

Praznična je atmosfera u arhivatorskom odeljenju. Firma u kojoj rade naši junaci ponovo šalje delegaciju u bratski Čad. Posle više od trideset godina glavni arhivator Čvarkov Đorđe dobija priliku da ponovo oseti pesak pustinje Kalahari pod nogama i miris pečenog gnua u nozdrvama. No, kako to obično biva, stvari neće ići glatko...

Autori i glumci serijala: Nikola Škorić, Dimitrije Banjac i Dejan Ćirjaković
Ko-scenarista: Mladen Urdarević
Reditelj: Stojče Stoleski
Urednica: Mara Skendžić-Reljić

Sedmični omnibus ove emisije "Radna sedmica" možete pogledati i na  media.rtv.rs/drzavni-posao.
Na našem YouTube kanalu možete pogledati dnevne epizode.

 

 

 

Vreme
Trenutno stanje
Novi Sad
17
°C
1015mb
1m/s
RTV Facebook