Državni posao

drzavni posao

 

Popularni arhivatori - Čvarkov, Torbica i Boškić, vratili su se na male ekrane u ustaljenom terminu (radnim danima, u 18.50 časova) na Prvom programu Radio-televizije Vojvodine.

Za novu, četvrtu sezonu akteri kultne satirične emisije najavljuju novitete.

"Ova sezona će biti drugačija od prethodnih, jer će biti mnogo više izlazaka iz kancelarije, izleta, sećanja iz zatvora, a nadamo se da će gostovati i mnogo poznatih ličnosti sa kojima trenutno pregovaramo", rekao je Dejan Ćirjaković (Boškić) na Konferenciji za novinare, održanoj u autentičnoj kancelariji njihovog Arhivskog i žalbenog odeljenja.

Želja mu je, dodao je Ćirjaković, da jedan od gostiju bude i Petar Božović.

Mada najavljuju mnoga iznenađenja, neočekivane obrte, egzotične destinacije, neće odustati ni od „rada" u poznatoj suterenskoj kancelariji.

"Bićemo mnogo na terenu, ali ćemo pojačati rad sa strankama - novo radno vreme biće ponedeljkom, od 10 do 11 časova", kroz smeh je ispričao Dimitrije Banjac (Čvarkov).

Na to se odmah nadovezao Nikola Škorić (Torbica), koji je obećao da će ubuduće pošteno i časno raditi, kako im se peh iz prethodne sezone ne bi ponovio.

Četvrta sezona serijala Državni posao donosi mnogo novina. Kao što vam je poznato, prethodna sezona se završila izuzetno nepovovljno po arhivatore. Naši junaci su skončali u kazneno-popravnoj ustanovi, zbog nepravilnosti prilikom javne nabavke računarske opreme u firmi.

Potpisi koje su nemarno stavili na papir koštali su ih slobode. Da stvar bude još gora, nestali su i zlatnici Lazara Malinačkog i nalaze se u rukama Kornjače Radeta, njihovog arhineprijatelja. Čini se da je trojac Čvarkov-Torbica-Boškić dotakao samo dno života, a kada neko dotakne dno i kada nema dalje, svi putevi vode ka površini. Zato se iskreno nadamo da će se fortuna osmehnuti našim junacima i pomoći im da izađu iz ove naizgled bezizlazne situacije. U protivnom, i zatvor je za ljude: "Tri obroka dnevno, krov nad glavom i krevet", rekao je svojevremeno Dragan Jove Torbica...

Dakle, u narednoj - četvrtoj sezoni ćete videti kako je boravak u državnoj instituciji zatvorenog tipa uticao na tri činovnika arhive. Biće mnogo iznenađenja, neočekivanih obrta, egzotičnih lokacija, novih likova i specijalnih gostiju. Ali ne brinite, nećemo zaboraviti ni arhivsko i žalbeno odeljenje u kojem je sve počelo. 

 

Okosnica emisije "Državni posao" su satirični razgovori između trojice aktera, komentari koji podsećaju na "stand-up" formu. U pitanju su kratki, duhoviti komentari i opaske na temu svakodnevice, okolnosti, društveno - političke situacije, sporta, sveta zabave, njihovi lični stavovi o različitim temama.

Ideja vodilja je prikaz radnog dana u nekom nepostojećem javnom preduzeću i razmišljanja trojice zaposlenih o dnevnim događanjima u istom, ali i o životu i društvu uopšte. Teme crpe iz dnevne i sedmične štampe, iz različitih blogova, sajtova, razgovaraju o filmovima, serijama, emisijama - radijskim i televizijskim. Ideja je da akteri na duhovit način komentarišu aktuelna zbivanja, da nasmeju gledaoce i da ih podstaknu na razmišljanje.

Autori i glumci serijala: Nikola Škorić, Dimitrije Banjac i Dejan Ćirjaković
Saradnik na scenariju: Mladen Urdarević
Reditelj: Stojče Stoleski
Urednica: Mara Skendžić-Reljić

Sedmični omnibus ove emisije "Radna sedmica" možete pogledati i na  media.rtv.rs/drzavni-posao.
Na našem YouTube kanalu možete pogledati dnevne epizode.

 

 

 

 

Trenutno stanje
Novi Sad
9
°C
1009mb
2m/s

Film