Državni posao

drzavni posao

 

Popularni arhivatori - Čvarkov, Torbica i Boškić, uskoro se vraćaju na male ekrane, i to 21. septembra, u ustaljenom terminu (radnim danima, u 18.50 časova) na Prvom programu Radio-televizije Vojvodine.

Za novu, četvrtu sezonu akteri kultne satirične emisije najavljuju novitete.

"Ova sezona će biti drugačija od prethodnih, jer će biti mnogo više izlazaka iz kancelarije, izleta, sećanja iz zatvora, a nadamo se da će gostovati i mnogo poznatih ličnosti sa kojima trenutno pregovaramo", rekao je Dejan Ćirjaković (Boškić) na Konferenciji za novinare, održanoj u autentičnoj kancelariji njihovog Arhivskog i žalbenog odeljenja.

Želja mu je, dodao je Ćirjaković, da jedan od gostiju bude i Petar Božović.

Mada najavljuju mnoga iznenađenja, neočekivane obrte, egzotične destinacije, neće odustati ni od „rada" u poznatoj suterenskoj kancelariji.

"Bićemo mnogo na terenu, ali ćemo pojačati rad sa strankama - novo radno vreme biće ponedeljkom, od 10 do 11 časova", kroz smeh je ispričao Dimitrije Banjac (Čvarkov).

Na to se odmah nadovezao Nikola Škorić (Torbica), koji je obećao da će ubuduće pošteno i časno raditi, kako im se peh iz prethodne sezone ne bi ponovio.

Da podsetimo, poslednja epizoda završila se tako što su arhivatori uhapšeni i sprovedeni u novosadski zatvor, zbog nepravilnosti prilikom javne nabavke računarske opreme u njihovoj firmi. Međutim, oni su veoma strasni u branjenju svoje nevinosti i nikako im, i dalje, nije jasno kako je uopšte njihovo poštenje dovedeno u pitanje!

  

Okosnica emisije "Državni posao" su satirični razgovori između trojice aktera, komentari koji podsećaju na "stand-up" formu. U pitanju su kratki, duhoviti komentari i opaske na temu svakodnevice, okolnosti, društveno - političke situacije, sporta, sveta zabave, njihovi lični stavovi o različitim temama.

Ideja vodilja je prikaz radnog dana u nekom nepostojećem javnom preduzeću i razmišljanja trojice zaposlenih o dnevnim događanjima u istom, ali i o životu i društvu uopšte. Teme crpe iz dnevne i sedmične štampe, iz različitih blogova, sajtova, razgovaraju o filmovima, serijama, emisijama - radijskim i televizijskim. Ideja je da akteri na duhovit način komentarišu aktuelna zbivanja, da nasmeju gledaoce i da ih podstaknu na razmišljanje.

Autori i glumci serijala: Nikola Škorić, Dimitrije Banjac i Dejan Ćirjaković
Saradnik na scenariju: Mladen Urdarević
Reditelj: Stojče Stoleski
Urednica: Mara Skendžić-Reljić

Sedmični omnibus ove emisije "Radna sedmica" možete pogledati i na  media.rtv.rs/drzavni-posao.
Na našem YouTube kanalu možete pogledati dnevne epizode.

  

 

Vreme
Trenutno stanje
Novi Sad
23
°C
1002mb
1m/s