Promenite veličinu slova
     
03. oktobar 2011. | 11:18 | Izvor: Tanjug

Vojska Srbije raspisala konkurs za profesionalne vojnike

BEOGRAD -

Ministarstvo odbrane i Generalštab Vojske Srbije raspisali su konkurs za prijem profesionalnih vojnika - mladića i devojaka za razne dužnosti u više od 15 mesta u Srbiji.

Traže se strelci, vozač motornog vozila, mehaničari za vozila točkaše i za radio-uređaje i sisteme, vodiči pasa, protivpožarci, vozač tenka za izvlačenje, mehaničari za vozila točkaše i za elektroniku u raketnim sistemima ...

Sistemu odbrane za angažovanje na određeno vreme, kako se navodi u konkursu objavljenom na internet stranici Vojske Srbije, potrebni su i puškomitraljesci, izviđači, snajperisti, nišandžije na tenku, nišandžije i poslužioci bacača granata ...

Uz metalostrugare, mehaničare za pogonsku opremu i medicinske tehničare potrebni su i rečni diverzanti, padobranci, slagač padobrana, teleprinteristi, poslužioci pontonskog mosta, amfibijskog transportera, vanbrodskog motora i remorkera.

Na konkurs, koji je otvoren 30 dana, mogu se javiti državljani Srbije koji su zdravstveno sposobni za službu u Vojsci Srbije, a imaju najmanje osnovno obrazovanje.

Od kandidata se traži da nisu osuđivani na kaznu zatvora od najmanje šest meseci, da nisu stariji od 30 godina, da su odslužili vojni rok sa oružjem (osim za devojke) i da nemaju bezbednosnih smetnji za rad u Vojsci Srbije i van oružanih snaga.

Kandidati, koji sa najboljim rezultatom ispune merila propisana za izbor, biće upućeni na lekarski pregled radi ocene sposobnosti za profesionalnu vojnu službu.

Bezbednosna provera biće vršena samo za kandidate koje nadležna vojnolekarska komisija oglasi sposobnim za profesionalnu vojnu službu u svojstvu profesionalnog vojnika.

Izabrani kandidati biće primljeni u svojstvu profesionalnih vojnika na određeno vreme od šest meseci, uz mogućnost produženja ugovora o radu na period od tri godine do navršenih 40 godina života.

Uz Beograd, Novi Sad, Pančevo i Bačku Topolu, konkurs je raspisan i za Kraljevo, Novi Pazar, Sremsku Mitrovicu,Kuršumliju, Kragujevac, Gornji Milanovac, Pirot, Prokuplje, Šabac, Kruševac, Valjevo, Ćupriju, Zaječar, Požarevac ...

Vojska Srbije je od 1. januara i zvanično profesionalna, a konkursi za prijem mladića i devojaka za razne sopecijalnosti u oružnim snagama se raspisuju periodično.

Podeli vest sa prijateljima:
SRODNE VESTI
Vreme
Trenutno stanje
Novi Sad
20
°C
1003mb
0m/s