Promenite veličinu slova
     
02. mart 2009. | 11:44 | Izvor: Tanjug

Vojna akademija otvorila konkurs, prijave do kraja marta

BEOGRAD - Vojna akademija u školskoj 2009/10 godini primiće 240 mladića i devojaka, a konkurs za zainteresovane je otvoren do 31. marta, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Na konkurs se mogu prijaviti mladići i devojke koji ispunjavaju opšte i posebne uslove konkursa, koji su usaglašeni sa uslovima za upis na ostale fakultete u Srbiji.

Kandidati koji zadovoljavaju opšte i posebne uslove konkursa biće pozvani na selekciju koja počinje 3. maja 2009. godine, navodi se u saopštenju.

Selekcija podrazumeva polaganje kvalifikacionog ispita, fizičku proveru i zdravstvene preglede, a pre selekcije kandidati će obaviti opšte zdravstvene preglede, koji su u nadležnosti vojnih odseka.

Za razliku od prethodne godine, test znanja obuhvatiće samo oblasti srpskog jezika, sociologije, geografije i istorije, dok je oblast psihologije izostavljena, navodi se u saopštenju.

U novoj školskoj godini studenti će biti primljeni na šest studijskih programa Vojne akademije, koji su prilagođeni Bolonjskoj deklaraciji.

Posle uspešnog završetka Vojne akademije, nove oficire čeka zaposlenje u jedinicama Vojske Srbije, a stručno usavršavanje moći će da nastave na diplomskim akademskim (master) studijama te škole ili na drugim fakultetima u zemlji i inostranstvu.

Podeli vest sa prijateljima:
SRODNE VESTI
...
Akreditacija Vojne akademije i studijskih programa

BEOGRAD - Predstavnici Vojne akademije predali su Ministarstvu prosvete dokumentaciju za akreditaciju te visokoškolske ustanove i studijskih programa koji se u njoj izučavaju, saopštila je...

Vreme
Trenutno stanje
Novi Sad
23
°C
1009mb
1m/s
RTV Facebook