Promenite veličinu slova
     
29. decembar 2009. | 08:43 | Izvor: FoNet

TV Foks prodata za jedan dolar?

BEOGRAD -

Vlasnik grčke TV Antena Minos Kirijaku navodno je kupio TV Foks za svega jedan dolar i obavezao se da će na sebe preuzeti sva potencijalna dugovanje ove kuće, piše Blic, koji saznaje da su pre nekoliko dana okončani dugi pregovori oko kupovine srpskog ogranka Mardokove TV stanice, dok će ceo postupak biti obavljen posle Nove godine.

Prema nezvaničnim saznanjima, do promene vlasnika TV Foks došlo je zbog odluke dosadašnjeg vlasnika ove televizije Ruperta Mardoka da proda sve svoje televizije u istočnoj Evropi.

Ovim potezom Mardok želi da se povuče sa takozvanih zemaljskih frekvencija u ovom regionu i da ulaže isključivo u kablovko-satelitske sisteme, kao što je njegov Skaj, koji u Velikoj Britaniji ima 18 miliona pretplatnika, u Italiji pet, a Nemačkoj i Austriji oko osam miliona.

Mardok je letos kupio satelitsku platformu Premijer za područje zapadne Evrope, dok u Americi ima satelitsku platformu Foks, a u Aziji Star.

Informacija da se Mardok povlači iz istočne Evrope provlači se u medijima već mesecima, jer navodno u istočnoj Evropi posluje bez profita ili sa gubicima.

Mardok i Kirijaku su odlični prijatelji i brzo su se sporazumeli oko prodaje srpske televizije Foks.

Mardok je istovremeno prodao i svoje televizije u Rumuniji i Letoniji.

Zanimljiv je podatak da je u pregovorima oko prodaje srpskog Foksa učestvovao je i grčki premijer Jorgos Papandreu.

Prema pisanju Blica, on je ugovorio sastanak Kirijakua sa predsednikom Borisom Tadićem, koji je dao garancije da novi Foks u Srbiji neće imati problema za dobijanje dozvole od Republičke radiodifuzne agencije (RRA).

Sednica RRA na kojoj će se ozvaničiti novi vlasnici Foksa u Srbiji, bila je zakazana za juče.

Televizija Antena je predala zvanični zahtev za preuzimanje Foksa u ovoj instituciji.

Čelni ljudi domaćeg Foksa nisu juče bili dostupni za komentar.

Podeli vest sa prijateljima:
SRODNE VESTI
Trenutno stanje
Novi Sad
15
°C
1002mb
2m/s