Promenite veličinu slova
     
12. april 2012. | 20:58 | Izvor: Beta

Svečano otvoren Gradski stadion u Novom Pazaru

NOVI PAZAR -

Rekontruisani Gradski stadion u Novom Pazaru svečano je otvoren danas uz prisustvo oko 5.000 građana, kao i čelnika Fudbalskog saveza Srbije (FS S) i ministara Rasima Ljajića i Olivera Dulića.

Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović rekao je da je stadion preuređen u rekordnom roku i da je njegova rekonstrukcija dokaz dobre saradnje kluba i grada sa FS S-om i Vladom Srbije.

"Ovo je samo prva faza izgradnje stadiona, pošto ćemo do kraja sledeće godine imati još veliku južnu tribinu i reflektore. Nadam da ćemo ovde uskoro gledati utakmice reprezentacije, kao i Novog Pazara u evropskim klupskim takmičenjima", kazao je Mahmutović.

Predsednik FS S-a Tomislav Karadžić nije se danas pojavio u Novom Pazaru, ali su svečanom otvaranju Gradskog stadiona prisustvovali generalni sekretar Zoran Laković i potpredsednici Dragoljub Vukadinović i Dragoljub Lekić.

"Pre četiri godine FSS-a je pokrenuo inicijativu o izgradnji infrastrukture, što je naišlo na odobravanje Ministarstva za sport i Vlade Srbije. Plod te inicijative je trenutna izgradnja ili renoviranje stadiona u Nišu, Jagodini, Užicu, Čačku i Gornjem Milanovcu, a kasnije i u Subotici, Kraljevu, Šapcu i Valjevu", rekao je potpredsednik FS S-a Dragoljub Vukadinović.

Vlada Srbije je za radove na fudbalskoj infrastrukturi u Novom Pazaru izdvojili dva milona evra, a ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić je rekao da je država na ovaj način vratila novac Novopazarcima.

"Novac izdvojen za stadion je vaš novac, mi smo vam ga samo vratili. Želim da ovo bude mesto gde se ljudi okupljaju dobre volje i gde se slavi zdrav život i viteštvo. Stvorili smo uslove da deca osete šta znači raditi na jednom velelepnom stadionu, simbolu budućeg uspeha i razvoja", ocenio je Dulić.

"Želim vam da budete ozbiljan protivnik svakom klubu koji iz Srbije dođe ovde da igra, a njima želim da osete ovu atmosferu, bez nasilja, politike i ružnih reči, takođe i da se rezultatski ne provedu dobro", dodao je ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja.

Gradski stadion u Novom Pazaru trenutno ima kapacitet od 9.000 mesta, a po završetku svih planiranih radova moći će da primi između 12.000 i 15.000 gledalaca.

Podeli vest sa prijateljima:
Trenutno stanje
Novi Sad
11
°C
1008mb
2m/s