Promenite veličinu slova
     
24. februar 2013. | 18:17 | Izvor: RTV

Posao u inostranstvu: Najtraženiji medicinari

NOVI SAD -

Za Srbiju, zemlju u kojoj je više od 700.000 nezaposlenih, angažovanje radne snage u inostranstvu je značajna podrška. U toku je nekoliko konkursa za zapošljavanje u Nemačkoj, Libiji, Japanu, a najtraženija je medicinska struka.

...

Za 250 medicinskih sestara i tehničara za zdravstvenu negu u nemačkim bolnicama rok za prijavu ističe 5. marta.

 

Podeli vest sa prijateljima:
SRODNE VESTI
Sve više Slovenaca traži posao u inostranstvu
Komentari
Broj komentara 3
 
Stevan  24. 02. 2013. 19:12
Mene interesuje zbog cega se na konkurs za rad u Nemackoj mogu prijaviti samo evidentirani na fondu za zaposljavanje? Ako neko ima oko 1h zemlje skida se sa fonda i smatra se zaposlenim. Pitam se kako moze cetvoroclana porodica ziveti od 1h zemlje? Koja je to matematika?
dufko  24. 02. 2013. 22:47
@Stevan Zato što je jedina svrha Nacionalne službe za zapošljavanje da zaposleni u njoj primaju plate i da posreduje uz, pretpostavljam, dobru proviziju. Što im je prihod, u pronalaženju posla svima onima koji su neuki ili nemaju mogućnost da koriste Internet. Druge svrhe te službe nema sem da se postavljaju kao neki monopolisti u zemlji seljaka među šljivama i njivama za traženje posla ... Tuga je što većina poslodavaca i u Srbiji neće da te primi ako nisi na NSZ a svakome iole školovanijem i pametnijem čoveku je NSZ nešto kao kada bi vas posle fakulteta poslali u pretškolsko i učili da crtate krug i kocku i za uzvrat vam tapšali kako ste pametni ...
7
0
biljana mitrovic  26. 02. 2013. 23:32
kako Vas nije sramota da u ovo vreme viska medicinskih tehnicara po domovima zdravlja i tolikog broja neugovorenih med.tehnicara tako jednostavno izjavite da po istima fali radne snage.Ko je onda postavio normative za kolege koji su visak i neugovoreni i na osnovu cega je zakljucak ove doktorke.Sve to nam govori da vrh nema predstavu o realnom stanju u nasim domovima zdravlja gde medicinari ne dizu glavu od posla a ja kao nezaposlena nemam ni majmanju sansu da se zaposlim jer nema novca za plate.
Molim nadlezne da se malo bolje pozabave problematikom i podju malo sire od Beograda i Novog Sada
Trenutno stanje
Novi Sad
13
°C
1006mb
4m/s