Promenite veličinu slova
     
28. jun 2010. | 08:19 | Izvor: RTV, Tanjug

Liste želja za upis u srednje škole

NOVI SAD -

Konačni rezultati kvalifikacionog ispita za upis u četvorogodišnje srednje škole objavljeni su jutros, a budući srednjoškolci tokom dana i sutra predaju listu želja sa odabranim profilima i smerovima.

...

Član okružne upisne komisije Radivoje Stojković za Radio Novi Sad kaže da je najbitnije da učenici pravilno popune listu želja, i na prvih 5 mesta upišu ona zanimanja za koja bi želeli da se obrazuju, a potom da stave one profile za koje imaju približno bodova kao što je to navedeno u Informatoru.

 

 

Na proteklom kvalifikacionom ispitu đaci su mogli da osvoje najviše 20 bodova po predmetu, što znači maksimalno 40 bodova.

Rangiranje kandidata za upis u srednju školu obavlja se na osnovu uspeha na kvalifikacionom ispitu, opšteg uspeha u šestom, sedmom i osmom razredu osnovne škole i bodova sa pojedinih takmičenja. Prema upisnim pravilima, učenik je položio kvalifikacioni ispit ako je ostvario najmanje po jedan bod iz svakog predmeta.

Prednost prilikom rangiranja imaju učenici koji su osvojili pet i više bodova iz svakog od predmeta, a zatim i kandidati koji su osvojili najmanje po jedan bod iz svakog predmeta, do broja predviđenog za upis.

Raspored i upis učenika po školama u prvom upisnom krugu obaviće se 7. i 8. jula, kada će biti objavljena preostala slobodna mesta.

Drugi upisni krug završava se 12. jula.

Podeli vest sa prijateljima:
SRODNE VESTI
...
Obradović: Ispitaće se slučajevi prepisivanja

Ministar prosvete Žarko Obradović najavio je danas da će biti ispitani slučajevi prepisivanje, ukoliko se otkrije da su pojedini nastavnici to dozvolili na kvalifikacionom ispitu za upis u...

Vreme
Trenutno stanje
Novi Sad
34
°C
1002mb
2m/s