Promenite veličinu slova
     
29. januar 2009. | 08:40 | Izvor:

Fond PIO: Obezbeđena redovna isplata penzija za celu godinu

BEOGRAD - Isplata penzija tokom 2009. Godine biće redovna, pošto su za to već obezbeđena sredstva, rekao je direktor Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Goran Lončar.

On je kazao da su Finasijskim planom Fonda PIO za 2009. godinu predviđena sredstva za oko 1.600.000 sadašnjih i 65.000 budućih penzionera, koliko se predviđa da će ih biti tokom ove godine.

"Predviđeno je oko 460 milijardi dinara, sredstva iz doprinosa i dotacija su obezbeđena, tako da neće biti nikakvih problema oko isplata", kazao je Lončar.

On je naveo da ideja o jednokratnoj isplati penzija umesto sadašnje isplate iz dva dela još postoji, ali da to nije moguće ostvariti u ovom trenutku, "iz tehničkih razloga".

"Zbog trenutne sitaucije i tehničkih razloga nismo u situaciji da u ovom momentu pređemo na jednokratnu isplatu penzija, čim se stvore mogućnosti mislim da ćemo tu ideju ostvariti", kazao je Lončar.

On je podsetio da penzioneri iz kategorije zaposlenih i poljoprivrednika penzije sada dobijaju iz dva dela, dok se penzionerima iz kategorije samostalnih delatnosti primanja već
isplaćuju jednokratno.

Lončar je naveo da je jednokratna isplata penzija poljoprivrednicima manje zahtevna, pa oni prvi tome mogu i da se nadaju.

 

Podeli vest sa prijateljima:
SRODNE VESTI
Trenutno stanje
Novi Sad
11
°C
1011mb
0m/s