Promenite veličinu slova
     
07. mart 2012. | 09:58 | Izvor: Tanjug

Digitalizacija televizije u prvom tromesečju 2013. godine

BEOGRAD -

Početak digitalizacije televizije planira se za prvo tromesečje 2013. godine, izjavila je danas pomoćnica za telekomunikacije u Ministarstvu kulture, informatike i informacionog društva Irina Reljin.

Jedna po jedna zona pokrivanja će se isključivati sa analognog predajnika i uključivati na digitalni i taj složeni proces će se odvijati u 13 zona pokrivanja, najavila je Reljin.

Gledaoci, koji koriste antene, kada počne potpuna digitalizacija, moći će da prime 30 do 40 tv programa, dok gledaoci koji programe primaju putem kabla ili satelitski neće primetiti nikakve razlike, rekla je Reljin RTS-u.

"To će biti naši nacionalni programi sa nacionalnom, regionalnom i lokalnom pokrivenošću", najavila je ona.

Reljin je rekla da gledaoci, ukoliko primaju signal putem antene, moraju da nabave uređaj koji se stavlja pored televizora i omogućava pretvaranje digitalnog signala ili u analognu verziju ili u onu verziju koju njihov televizor može da primi.

Podeli vest sa prijateljima:
Ocena 4.33
1
2
3
4
5
   
SRODNE VESTI
...
Matić: Oko 1,5 miliona domaćinstava će trebati novi televizor

Oko 1,5 miliona domaćinstava, koja imaju svoje antene, moraće u narednih godinu dana da kupi televizor sa adekvatnim standardima ili set top boks koji će omogućiti prijem...

Vreme
Trenutno stanje
Novi Sad
28
°C
1004mb
2m/s