Промените величину слова
     
13. фебруар 2009. | 00:47 | Извор:

"Телеком Србија" представио "телевизију будућности"

БЕОГРАД - Компанија "Телеком Србија" представила је јуче посетиоцима "Сајма брендова" нову генерацију телевизије, односно нов начин дистрибуције телевизијског програма - "Опен ИПТВ".

Како је речено на представљању нове "Телекомове" услуге, "телевизија будућности" је скуп интерактивних мултимедијалних сервиса, а да би могла бити реализована, неопходно је да корисник поседује АДСЛ модем. Користећи постојећу телефонску линију, до стана корисника долази дигитални ТВ сигнал високог квалитета, "имун" на атмосферске сметње, а интеракција је омогућена помоћу графичког интерфејса, односно менија којим се управља помоћу даљинског управљача.

Гледаоцима је омогућен увид у комплетне програмске шеме свих 60 домаћих и страних сателитских канала, колико им је тренутно на располагању, а појединости о програмима који се емитују они могу сазнати неколико дана унапред.

Такође, могуће је и наручивање снимања различитих емисија, без обзира на то да ли се оне емитују у исто време, а постоји и могућност изнајмљивања садржаја из дигиталне видеотеке, која ради 24 сата дневно. Корисници могу креирати више корисничких профила, што омогућава њихову персонализацију и уживање у омиљеним садржајима сваког члана породице посебно.

Месечне цене пакета, у зависности од комбинације, крећу се од 590 до 1.190 динара, заснивање претплатничког односа кошта 5.099 динара, а промена пакета 150 динара.

Подели вест са пријатељима:
СРОДНЕ ВЕСТИ
Време
Тренутно стање
Нови Сад
25
°C
1004mb
1m/s