Промените величину слова
     
18. јануар 2013. | 20:16 | Извор: РТВ

Превенција насиља у школама

НОВИ САД -

Насиље у новосадским школама није у порасту, али зато мења облик и узнемиравања су све учесталија путем интернета, кажу у Центру за превенцију девијантног понашања.

...

Ефикаснију борбу против тог друштвеног зла најављује Савет за јавни ред и мир и безбедност, који је усвојио мере за превенцију насиља и злостављања у основним и средњим школама.

Следећи корак је да Градско веће формира Координационо тело с пет чланова, које ће 24 сата бити на располагању свим школама, то јест, њиховим тимовима задуженим за сузбијање насиља.

 

Подели вест са пријатељима:
СРОДНЕ ВЕСТИ
Коментари
Број коментара 2
 
roditelj  21. 01. 2013. 09:38
konacno da sam čula nesto dobro iz ovog Grada. ideja je odlična, samo se bojim da ne ostane na tome. Ovde svaka dobra ideja kao sto je ova ostane na predlogu. Nadam se da ce ova vlast uvesti ovo i da cemo konacno svi zajedno raditi na tome. problem su roditelji koji stite svoje dete kao belog medveda. decija prava ce nas unistiti.
podrzavam ideju, samo napred.
Ana  28. 09. 2015. 20:45
Samo bih skrenula paznju svim nadležnim ljudima, institucijama i sl. da na fakultetu za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju u Beogradu, postoji smer za prevenciju i resocijalizaciju lica sa poremećajima u društvenom ponašanju. Znači, ova država svake godine iškoluje kadar koji je više nego potreban u prevenciji nasilničkog i svakog drugog oblika devijantnog ponašanja maloletnika, pa opet oni ne rade svoj posao, nego se planiraju i organizuju razne radionice i predavanja. Još davne, 1998.godine,kad sam upisala taj fakultet, bila je priča da će specijalni pedagozi raditi u školama, kako bi na licu mesta obavljali prevenciju i resocijalizaciju, a od toga ni dan danas nema ništa. A stanje po školama je sve gore. Zašto se specijalni pedagozi ne zaposle po školama, kako bi se krenulo sa rešavanjem sve većeg problema?
Тренутно стање
Нови Сад
11
°C
1001mb
1m/s