Промените величину слова
     
27. јануар 2012. | 11:19 | Извор: Танјуг

"Њу ордер" на Егзит фестивалу

НОВИ САД -

Енглески састав "Њу ордер (New Order), један од најпризнатијих и најутицајнијих бендова данашњице, наступиће на Петроварадинској тврђави 13. јула, у оквиру Егзит фестивала, најавили су данас организатори те манифестације.

Бенд, који и даље држи рекорд за напродаванији сингл на винилу од 12 инча свих времена - апсолутни хит из 1983. "Blue Monday" , актуелан је и популаран и три деценије после његовог објављивања, а новосадској публици ће се представити на главној бини Егзит фестивала.

Комбинујући рок и поп са електронском и денс музиком и енергијом тадашњих "андерграунд" клубова, и константно померајући границе, "Њу ордер" су успоставили стандарде какве ће многи годинама касније пратити.

На овогодишњем Егзиту наступиће и португалска сензација " Buraka Som Sistema" , добитници MTV европске награде.

Њихов микс анголског звука, снажни фанк ритмови и невероватни плесачи одушевљавају публику широм света.

У оквиру "Dance Arene " 13. јула представиће се чилеански DJ и продуцент Luciano, један од лидера детроитског техна Кени Ларкин, значајно име франкфуртске клупске сцене Robert Diec.

За пултовима " Dance Arene " поново ће се наћи " Rebooti" са својим инспиративним наступом који обухвата читав спектар од екелтро техна па до хаус звука, а ту је и " Maayan Nidam" , разноликог музичког израза којим доминирају грув и фанк.

Улазнице за Егзит, који ће се одржати од 12. до 15. јула, су у продаји. Промо цена износи 6.990 динара, уз попуст за студенте и средњошколце 5.490 динара, док ће редовна цена бити 10.990 динара.

 

Подели вест са пријатељима:
СРОДНЕ ВЕСТИ
Време
Тренутно стање
Нови Сад
8
°C
1007mb
2m/s
РТВ Facebook