Промените величину слова
     
27. јануар 2012. | 11:19 | Извор: Танјуг

"Њу ордер" на Егзит фестивалу

НОВИ САД -

Енглески састав "Њу ордер (New Order), један од најпризнатијих и најутицајнијих бендова данашњице, наступиће на Петроварадинској тврђави 13. јула, у оквиру Егзит фестивала, најавили су данас организатори те манифестације.

Бенд, који и даље држи рекорд за напродаванији сингл на винилу од 12 инча свих времена - апсолутни хит из 1983. "Blue Monday", актуелан је и популаран и три деценије после његовог објављивања, а новосадској публици ће се представити на главној бини Егзит фестивала.

Комбинујући рок и поп са електронском и денс музиком и енергијом тадашњих "андерграунд" клубова, и константно померајући границе, "Њу ордер" су успоставили стандарде какве ће многи годинама касније пратити.

На овогодишњем Егзиту наступиће и португалска сензација "Buraka Som Sistema", добитници MTV европске награде.

Њихов микс анголског звука, снажни фанк ритмови и невероватни плесачи одушевљавају публику широм света.

У оквиру "Dance Arene" 13. јула представиће се чилеански DJ и продуцент Luciano, један од лидера детроитског техна Кени Ларкин, значајно име франкфуртске клупске сцене Robert Diec.

За пултовима "Dance Arene" поново ће се наћи "Rebooti" са својим инспиративним наступом који обухвата читав спектар од екелтро техна па до хаус звука, а ту је и "Maayan Nidam", разноликог музичког израза којим доминирају грув и фанк.

Улазнице за Егзит, који ће се одржати од 12. до 15. јула, су у продаји. Промо цена износи 6.990 динара, уз попуст за студенте и средњошколце 5.490 динара, док ће редовна цена бити 10.990 динара.

 

Подели вест са пријатељима:
СРОДНЕ ВЕСТИ
Време
Тренутно стање
Нови Сад
22
°C
1001mb
2m/s