Промените величину слова
     
03. децембар 2012. | 08:29 → 11:13 | Извор: Танјуг, РТВ

У Војводини провејава, на Златибору 25 сантиметара снега

НОВИ САД, УЖИЦЕ, ЗЛАТИБОР -

У већем делу Војводине и у вишим пределима Ваљева, Ужица, Крагујевца, Новог Пазара и Великог Градишта јутрос пада снег којег за сада нема на коловозу, сем на подручју Новог Пазара где га има местимично до пет сантиметара у расквашеном стању, саопштио је Ауто мото савез Србије (АМСС). Због нижих температура, могућа је појава поледице.

... ...

Снег који од прошле ноћи пада у ужичком крају достигао је у Ужицу висину од 5 до 10, на Златибору 25 сантиметара, а сви путни правци су проходни.

У току ноћи очишћени сви путни правци првог приоритета

Прве снежне падавине нису донеле проблема путарима, који су на терену, рекла је Танјугу Мира Јовановић из Зимске службе одржавања Ужице.

"У току ноћи очишћени су сви путни правци првог приоритета, а у току је чишћење саобраћајница другог приоритета. Снега и леда на коловозу нема, јер је у Ужицу температуре 3 степена, а соли и ризле има у довољним количинама", каже Јовановићева.

Проблема нема ни на прилазима Златибору, где снег од јутрос пада слабијим интензитетом, а температура је минус 1 степен.

Према подацима из Зимске службе у Мачкату снега на коловозу на путним правцима првог приоритета на подручју Златибора има до 2, а на осталим до 5 сантиметара.

Путари подсећају возаче да је возила у саобраћају морају да имају зимску опрему.

"Бачка пут" спремна

Екипа Радио-телевизије Војводине била је јутрос на пункту "Нови Сад" Бачка пута, како би из прве руке сазнала да ли је све спремно за падавине које се очекују, а и за предстојећу зимску сезону.

Технички директор Бачка пута Никола Малетић изјавио је за РТВ да ово предузеће, као и сваке године, спремно дочекује предстојеће падавине, уз 3.700 тона соли и агрегата за посипање путева, 37 мобилних екипа и уз пун степен мобилности.

 

 

Новосадски ЈКП "Пут" спреман за снег

Зимска служба новосадског Јавног комуналног предузећа "Пут" благовремено је припремила све за зиму и период снегова, изјавио је данас Танјугу помоћник директора ЈКП "Пут" за маркетинг и односе с јавношћу Душан Тодоровић.

"Механизација и пратећи системи су у потпуности спремни и у сваком тренутку могу бити стављени у функцију", казао је Тодоровић, додајући, да зимска служба тог предузећа има обавезу одржавања регионалних и саобраћајница у Новом Саду.

Он је објаснио да се делокруг ЈКП "Пут" простире дуж линија Јавног градског саобраћајног предузећа "Нови Сад" и саобраћајница које се наслањају на те линије.

"На време смо обезбедили довољне количине соли - натријум хлорида за посипање улица и магнезијум хлорида који се користи за посипање мостова, јер не нагриза конструкцију", рекао је Тодоровић, истакавши да не очекује никакве проблеме у раду ЈКП "Пут".

Тодоровић је казао да заинтересовани све податке о раду зимске службе могу видети на званичном сајту ЈКП "Пут" који се свакодневно ажурира и који свакодневно обавештава о стању на путевима и радовима који се изводе на саобраћајницама.

Превентивна забрана саобраћаја камионима са приколицом

Због оваквих временских прилика уведена је и превентивна забрана саобраћаја камионима са приколицом и шлеперима преко Подбукова, Дебелог и Каменичког брда, саопштио је АМСС.

На путевима трасираним кроз клисуре и стенске усеке, учестала је појава одрона.

Камионима са приколицом и шлеперима, због снежних падавина уведена је превентивна забрана кретања на путним правцима Ваљево - Подбукови, Ваљево - Дебело Брдо, Осечина - Пецка - Љубовија преко Прослапа, Крупањ - Грачаница - Мачков камен.

На граничним прелазима задржавања путничких возила су до 30 минута.

На деоницама на којима се изводе радови, односно на којима су присутни путари са механизацијом, режим саобраћаја је измењен и успорен.

Возачима се саветује да поштују постављену саобраћајну сигнализацију и да брзину кретања возила прилагоде условима на путу.

Према подацима из Управе саобраћајне полиције, претходног дана на путевима у Србији евидентирано је 69 саобраћајних удеса, док је 36 особа теже или лакше повређено, а четири особе су погинуле.

Подели вест са пријатељима:
СРОДНЕ ВЕСТИ
Тренутно стање
Нови Сад
10
°C
1005mb
6m/s