Један на један

један на један

 

Нова сезона увек представља изазов. Осећај је сличан оном када мењате посао. Допада вам се промена али стрепите од прилагођавања на ново и непознато. Мислим да ће у том контексту ова сезона, упркос томе што је све познато и старо, бити посебан изазов. Један од најважнијих по мом суду ће бити одржати новинарство као професију у борби против пропаганде. За сада је пропаганда у великој предности, а новинари, као диносауруси, изумиру.

Радим на јавном сервису Војводине и у том смислу није тешко закључити да ће догађаји у Војводини у наредним месецима бити више него занимљиви, ако се политичке прилике у земљи Србији више могу описивати као занимљиве. У сваком случају мој је посао и даље исти - да постављам питања која би мојим гостима поставили грађани и грађанке да су у прилици. Зато ћу дати све од себе да у "Један на један" позивам госте којима је посао да одлучују о нашим судбинама али о оне који су у стању да нам објасне последице тих одлука.

Мој први гост је председник Скупштине Војводине Иштван Пастор. Моја одлука да господин Пастор "отвори" сезону у вези је са прилично компликованом политичком ситуацијом у Војводини али пре свега са чињеницом да је он преузео улогу посредника. Ако могу да проценим из данашње перспективе одлука о платама и пензијама ће свакако бити једна од тема прве недеље.

 

Ову емисију можете погледати и на  media.rtv.rs/jedan-na-jedan.

 

 

Време
Тренутно стање
Нови Сад
1
°C
974mb
4m/s
РТВ Facebook