Промените величину слова
     
22. новембар 2012. | 18:16 → 20:16 | Извор: РТВ

Бачевић: Договорени услови руског кредита, ускоро позната и камата

НОВИ САД -

Министар природних ресурса, рударства и просторног планирања Милана Бачевић изјавио је вечерас да су сви услови за добијање руског кредита од милијарду долара договорени, осим висине камате о којој би ускоро требало да се изјасни руско министарство финансија.

 

...

"Договорено је све осим једног, а то је колика ће бити камата на повучена средства и очекујемо да се у току ове седмице, евентуално следеће, руско министарство финансија изјасни о том предлогу", рекао је Бачевић за телевизију Војводине.

Он је навео и да је српска влада формирала тим за разговоре око висине те камате и да ће у тиму бити министар финансија Млађан Динкић и још један члан из Министарства финансија.

Бачевић је рекао да постоје обећања и договори, за сада у усменој форми, и подсетио да је потписан протокол о повољнијим условима, него што би били услови задуживања код неке друге комерцијалне банке или другог комерцијалног кредита.

Према његовим речима, 300 милиона долара руског кредита попунило би овогодишњи буџетски дефицит, а повлачење преосталих 700.000 долара ће бити реализовани у три фазе.

Бачевић, који је један од потписника протокола заседања Српско- руског међувладиног комтитета за сарадњу најавио је да би народни посланици почетком децембра требало да одлучују о давању статуса националног пројекта за гасовод "Јужни ток".

Подели вест са пријатељима:
СРОДНЕ ВЕСТИ
Време
Тренутно стање
Нови Сад
24
°C
1001mb
2m/s
Спортски резултати
Курсна листа
01. 08. 2014.
EUR
EUR
116.78
GBP
GBP
147.19
USD
USD
87.24
BAM
BAM
59.71
CHF
CHF
95.95
RUB
RUB
2.44
Последњи коментари
РТВ Facebook
РТВ Twitter