Промените величину слова
     
22. новембар 2012. | 18:16 → 20:16 | Извор: РТВ

Бачевић: Договорени услови руског кредита, ускоро позната и камата

НОВИ САД -

Министар природних ресурса, рударства и просторног планирања Милана Бачевић изјавио је вечерас да су сви услови за добијање руског кредита од милијарду долара договорени, осим висине камате о којој би ускоро требало да се изјасни руско министарство финансија.

 

...

"Договорено је све осим једног, а то је колика ће бити камата на повучена средства и очекујемо да се у току ове седмице, евентуално следеће, руско министарство финансија изјасни о том предлогу", рекао је Бачевић за телевизију Војводине.

Он је навео и да је српска влада формирала тим за разговоре око висине те камате и да ће у тиму бити министар финансија Млађан Динкић и још један члан из Министарства финансија.

Бачевић је рекао да постоје обећања и договори, за сада у усменој форми, и подсетио да је потписан протокол о повољнијим условима, него што би били услови задуживања код неке друге комерцијалне банке или другог комерцијалног кредита.

Према његовим речима, 300 милиона долара руског кредита попунило би овогодишњи буџетски дефицит, а повлачење преосталих 700.000 долара ће бити реализовани у три фазе.

Бачевић, који је један од потписника протокола заседања Српско- руског међувладиног комтитета за сарадњу најавио је да би народни посланици почетком децембра требало да одлучују о давању статуса националног пројекта за гасовод "Јужни ток".

Подели вест са пријатељима:
СРОДНЕ ВЕСТИ