Промените величину слова
     
25. октобар 2013. | 01:35 → 12:27 | Извор: Танјуг

Поново возом од Косовске Митровице до Београда

КОСОВСКА МИТРОВИЦА -

У северном делу Косовске Митровице данас је свечано отворена нова железничка станица, чиме је након пет година поново успостављен редовни железнички саобраћај на релацији Београд – Краљево-Косовска Митровица.

Нови путнички дизел-моторни воз серије 711 стигао је јутрос у железничку станицу Косовска Митровица-Север и он ће од данас редовно саобраћати сваког дана два пута дневно на овој релацији.

Танјуг (Никола Димитријевић)

Генерални директор Железнице Србије Драгољуб Симоновић изјавио је да је воз симбол државе па и овај који је данас дошао у северни део Косовске Митровице.

"Данашњим доласком ми симболизујемо и шаљемо поруку нашем народу овде, да у складу са политиком Владе Србије, морамо чинити све да народу овде буде боље. Ово је један мали симбол да мислимо на наш народ, да ово руководство које је наследило тешко бреме да разреши Гордијев чвор и побољша живот на овом делу наше земље, то покушава да уради," рекао је он.

Симоновић је навео да су евидентне оштре мере које Влада Србије предузима и да ће њихов резултат бити евидентан већ следеће године, а да је он као директор Железница Србије у Митровици да са својим сарадницима пошаље поруку да ће Железнице све учинити да грађанима буде боље, "да заједницу мењамо и прилагођавамо ствари онако како је то најбоље нашем народу".

Кандидат за градоначелника Северне Митровице Крстимир Пантић изјавио је да отварање ове железничке линије показује да се држава Србија не повлачи са Косова и Метохије и да држава ради и да ће радити на јачању својих институција и присуства у покрајини.

Он је додао да ће отварање нове станице много значити не само грађанима Митровице већ и Србима који живе јужно од Ибра јер ће њихово путовање ка централној Србији бити лакше.

Пантић је најавио отварање и аутобуске станице у близини железничке, што показује колико је Србија одлучна да сачува грађане на тим просторима и да сачува државне и националне интересе на Косову и Метохији.

"То се може постиће демократским путем а један од начина је излазак на предстојеће локалне изборе на Косову на којима нећемо признати тзв независност Косова нити се одрећи Србије већ напротив ојачати српске општине у целој покрајини стварањем Заједнице српских општина," рекао је он.

Воз ће из Краљева за Косовску Митровицу - Север полазити у 6.55 сати (стиже у 10.28 сати) и у 14.45 сати (стиже у 18.18 сати), а из станице Косовска Митровица - Север за Краљево у 10.39 сати (стиже у 14.15 сати) и у 18.29 сати (стиже у 22.05 сати).

Повратна карта између Косовске Митровице и Краљева износи 716 динара а цена повратне карте до главног града је 1580 динара, што је много јефтиније од аутобуског превоза.

Последњи пут је путнички воз између Краљева и Косовске Митровице саобраћао у марту 2008. године.

У оспособљавање пруге Звечан - Косовска Митровица Север за саобраћај уложено је нешто више од четири милиона динара.

Подели вест са пријатељима:
СРОДНЕ ВЕСТИ
Тренутно стање
Нови Сад
11
°C
1010mb
1m/s
Курсна листа
10. 10. 2015.
EUR
EUR
120.31
GBP
GBP
163.81
USD
USD
106.60
BAM
BAM
61.51
CHF
CHF
110.26
RUB
RUB
1.74