Промените величину слова
     
17. јул 2010. | 16:03 | Извор: Танјуг

Одржана Дринска регата Бајина Башта

БАЈИНА БАШТА -

Око 15.000 заљубљеника у Дрину учествовало је данас на 17. Дринској регати, најстаријој и најмасовнијој летњој манифестацији на води у Србији, саопштили су организатори.

Спуст низ 26 километара дугачку деоницу од Перућца до Рогачице код Бајине Баште трајао је скоро четири сата, уз пратњу оркестара трубача и других музичара, који су давали ритам и расположење учесницима регате, а хиљаде људи поздрављало је колону чамаца с обале.

Регату је, са жељом за "добру воду" отворио помоћник министра за економију и регионални развој задужен за туризам Горан Петковић, а читав догађај је пратило педесетак националних и регионалних медија.

Дрином, границом између Србије и Републике Српске, данас је пловило и више хиљада регаташа који су у Бајину Башту допутовали из земаља региона - Босне и Херцеговине, Словеније, Македоније...

Уз плутајуће роштиље, печење и пиће, километарска колона, коју је обезбеђивало више стотина припадника жандармерије, спасилаца и других служби, без иједног инцидента приспела је на циљ, у Рогачицу, где је весеље настављено под шатрама које су припремили бајинобаштански угоститељи.

Организатори процењују да је током регате попијено око 150.000 флаша "Лав" пива, официјелног пића Дринске регате.

Овогодишња Дринска регата Бајина Башта 2010. трајала је од 15. до 17. јула и у та три дана окупила је између 70 и 80 хиљада посетилаца из земље и иностранства.

Регата је у четвртак "Играма без граница" на језеру Перућац и такмичењем у припремању рибље чорбе. У вечерњим сатима, на тргу у Бајиној Башти, пред више десетина хиљада људи, одржан је концерт Мирослава Илића.

У петак су посетиоци имали прилику да прате такмичарски спуст низ Дрину, у коме су учествовала бројна спортска друштва и да уживају у скоковима са моста у Скеланима који спаја РС и БиХ са Србијом.

На ушћу реке Раче у Дрину, посетиоци су уживали на тродневном рок фестивалу "The Most Fest" уз "Црвену Јабуку", "Партибрејкерсе", локалне бендове, али и специјалног госта из енглеске Глена Хјуза, басисту који је сарађивао са групама "Deep Purplе" и "Black Sabath".

Током сва три дана трајања Регате био је организован сајам здравља и рекреације и сајам сувенира домаће радиности на тргу у Бајиној Башти.

Организатор Дринске регате је, као и сваке године, Спортско туристички центар Бајина Башта, а покровитељи овогодишње су министарства за економију и регионални развој, за рад и социјалну политику и за омладину и спорт.

Подели вест са пријатељима:
СРОДНЕ ВЕСТИ
Тренутно стање
Нови Сад
11
°C
1010mb
1m/s
Курсна листа
10. 10. 2015.
EUR
EUR
120.31
GBP
GBP
163.81
USD
USD
106.60
BAM
BAM
61.51
CHF
CHF
110.26
RUB
RUB
1.74